Afgelopen nacht is er in de provincie Zeeland veel overlast ontstaan als gevolg van het weer. Vooral de sneeuwval in het oostelijk deel van de provincie zorgde voor drie breuken aan de kabels van de hoogspanningsmasten in de buurt van Rilland, Kruiningen en Axel.

Vooral de kabelbreuken in de buurt van Rilland en Waarde zorgden voor veel overlast op de rijksweg A58, alsmede de naastgelegen parallelweg. Het treinverkeer over de enige spoorlijn in Zeeland moest gestaakt worden. Deze overlast begon vrijdagavond rond 22.00 uur. De grootste problemen met de kabels zijn opgelost zodat vanaf omstreeks 15.30 uur het grootste deel van het verkeer in Zuid-Beveland weer op gang kan komen.Op dit moment is alleen de Oesterdam nog afgesloten.

Ook was er een kabelbreuk in de omgeving van Axel die voor stroomuitval zorgde in nagenoeg de gehele gemeente Hulst. Vandaag is in ieder geval gezorgd dat er weer stroom beschikbaar is en op andere plaatsen is gezorgd voor een noodvoorziening.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de site van de gemeente Hulst. Er is door de Delta een algemeen informatienummer geopend voor mensen die vragen hebben. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 0800-6100.

bron:Politie Zeeland