Op dinsdagavond omstreeks 20.30 uur werd een echtpaar in hun woning aan de Nes in Schagen overvallen. De daders gingen er vandoor met slechts een beperkt geldbedrag.

Het echtpaar zat televisie te kijken toen er plotseling twee mannen met een bivakmuts op binnen kwamen. De bewoner (68 jaar) en zijn echtgenote (66 jaar) werden vastgebonden en de overvallers eisten geld. Om hun eis kracht bij te zetten kreeg de man schoppen.
Ook werd gedreigd met geweld tegen de vrouw. De slachtoffers hadden alleen wat geld in hun portemonnees zitten. Dit geld en een bankpasje werd weggenomen. Vervolgens onderzochten de overvallers het hele huis. Bij een eerste controle werd echter niets vermist. Na hun zoektocht verdwenen de overvallers, waarbij zij het echtpaar gekneveld achterlieten. De overvallers zijn vermoedelijk gevlucht via het Schoenmakerspad in de richting van de Acaciaflat. De politie zoekt getuigen die tussen 19.30 en 20.15 uur in de omgeving Nes-Schoemakerspad-Acaciaflat in Schagen zijn geweest en mogelijk iets verdachts hebben gezien. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Schagen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).
 
bron:Politie Noord Holland Noord