Op maandagmorgen 10 juli 2006, even na 06.00 uur, kwam een man de stationsrestauratie van het NS-station aan het Stationsplein in Enkhuizen binnen. Aangezien het enige personeelslid nog in het kantoorgedeelte was, nam hij de kans waar om een greep in de kassa te doen. Het personeelslid, dat juist binnenkwam, zag dit. Hierop bedreigde de man haar met (mogelijk) een vuurwapen. De overvaller wist zich hierop uit de voeten te maken. Bij de overval vielen geen gewonden. De verdachte heeft slechts een klein bedrag aan wisselgeld meegenomen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld in de omgeving en in de trein die omstreeks die tijd vanaf het station vertrok. Hierbij werd ook een politiehond ingezet. Een verdachte werd niet aangetroffen.

Signalement: man, blank, smal gezicht, geen snor, baard of bril, kort danwel stekelig haar, lengte 1,75 meter, leeftijd 16 tot 20 jaar. De man droeg een grijs sweatshirt met capuchon en een wijde spijkerbroek met opgestikte lapjes.
De politie is op zoek naar eventuele getuigen die iets over de overval kunnen vertellen of aanslaan op het signalement. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Stede Broec, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).
 
bron:Politie Noord Holland Noord