Op dinsdagavond omstreeks 21.00 uur meldden zich bij de balie van het politiebureau in Hoorn twee mannen die aangaven verantwoordelijk te zijn voor de mishandeling van een politieman in Stompetoren op zondag 30 oktober. Beide mannen zijn aangehouden.

Op zondagavond werd op de Noordervaart in Stompetoren een snelheidscontrole gehouden door een 41-jarige politieman. Kort nadat een personenauto was geflits kwamen de inzittenden bij de dienstauto van de politieman. Zij trokken hem uit de auto en mishandelden hem. Vervolgens dwongen zij de politieman de snelheidscamera af te geven, waarna zij er vandoor gingen. De politiemedewerker liep gekneusde ribben en verwondingen aan zijn gezicht op. Op maandagmorgen werd in Wijdenes een gedeelte van de camera teruggevonden. Ieder spoor van de daders ontbrak echter.

Op dinsdagavond omstreeks 21.00 uur meldden zich twee mannen op het politiebureau in Hoorn. Het ging om twee broers, een 28-jarige man uit Zwaagdijk-West en een 34-jarige man uit Bovenkarspel. Zij verklaarden hun daad onder invloed van alcohol te hebben gepleegd. Sinds het gebeuren hadden zij spijt gehad. Zij gaven aan zo niet verder te kunnen leven. In een eerste verhoor gaven zij tevens aan delen van de camera in een sloot te hebben gegooid.Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten in het politiebureau in Hoorn.

bron:Politie Noord Holland Noord