Ruim drieduizend Nederlanders hebben zich binnen één week aangemeld als
belangstellenden voor het Burgerforum Kiesstelsel. Dit aantal overtreft alle
verwachtingen. Vanwege deze overweldigende belangstelling is de aanmeldingsfase inmiddels afgesloten. Daarnaast worden er twee extra informatiebijeenkomsten op 4 maart in Utrecht georganiseerd.

Op 4 februari ontving een willekeurig geselecteerde groep Nederlandse kiezers een brief van Alexander Pechtold, minister voor Bestuurlijke Vernieuwing. Daarin werden zij uitgenodigd om deel te nemen aan het Burgerforum dat eind oktober het Kabinet en de Tweede Kamer een advies geeft over wat het meest geschikte kiesstelsel is voor ons land.
Alle belangstellenden zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst, waar zij uitvoerige informatie krijgen over wat hen als Burgerforumlid allemaal te wachten staat. Ook kunnen ze zich op deze bijeenkomst officieel aanmelden. Uiteindelijk loot een notaris op 11 maart uit deze aanmeldingen de 140 Burgerforumleden.

Alle geplande informatieavonden zitten vol. Per 10 februari 18:00 is de aanmeldingsite dan ook gesloten. Aanmelden is niet meer mogelijk. Het is wel mogelijk betrokken te blijven bij het Burgerforum: via de speciale website die begin april van start gaat en via de bijeenkomsten in het land, die het Burgerforum later in het jaar organiseert.
bron:BZK