Oxfam Novib stelt 400.000 euro beschikbaar voor Libanezen en Palestijnen die getroffen zijn door het aanhoudend geweld in de regio. Partnerorganisaties van Oxfam Novib ter plekke voorzien de slachtoffers van de eerste levensbehoeften, zoals: voedsel, water, medische zorg en onderdak.

Door het toenemende geweld in het Midden-Oosten dreigt er een humanitaire crisis te ontstaan. Het aantal burgerslachtoffers stijgt en duizenden mensen in Libanon zijn op de vlucht. Doordat wegen, bruggen, elektriciteitscentrales en olieopslagplaatsen gebombardeerd zijn, is het voor de bewoners van de getroffen regio zeer moeilijk veiligere gebieden te bereiken of het land te verlaten. Door de kapot geschoten infrastructuur is er ook weinig tot geen bevoorrading van
ziekenhuizen, scholen en opvangplaatsen mogelijk en ambulances komen slecht ter plaatse.
Er is met name grote behoefte aan onderdak, voedsel, matrassen, geld voor transport en
medicijnen en het herstel van bijv. de aanvoer van elektriciteit.

In Gaza is er vooral behoefte aan medicijnen en brandstof voor generatoren die een gedeelte van de elektriciteitsvoorziening overnemen. Dat hebben Oxfam Novibs partners gemeld die in de gebieden zelf aanwezig zijn. De steun van  Oxfam Novib maakt het mogelijk dat partnerorganisaties, die werkzaam zijn in de getroffen gebieden, hulp kunnen verlenen aan de slachtoffers in Gaza en de bewoners van Libanon, inclusief de Palestijnse vluchtelingen die daar nog statenloos in kampen verblijven.

Oxfam Novib is het Nederlandse lid van Oxfam International, een samenwerkingsverband van
twaalf onafhankelijke ontwikkelingsorganisaties. Het gezamenlijk ideaal: een rechtvaardige wereld zonder armoede.

bron:Oxfam Novib

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular