(Persbericht) Beter en sneller inzicht in de bedrijfsmatige kant van het museum

Amsterdam, 28 maart Het Haagse museum Panorama Mesdag heeft gekozen voor de software van AccountView. Met het nieuwe systeem krijgt Panorama Mesdag sneller een beter overzicht van de financiële stand van zaken.

Eind 2010 ging Panorama Mesdag op zoek naar een nieuw financieel systeem dat vooral gebruiksvriendelijker en minder ingewikkeld moest zijn dan het tot dan toe gebruikte pakket. Op basis van ingewonnen informatie, proefpakketten en demonstraties van diverse financiële softwarepakketten viel de keuze op AccountView. Een belangrijke factor hierbij was dat alle data uit het vorige systeem konden worden overgenomen.

Dat de rapportage rechtstreeks vanuit AccountView kan plaatsvinden levert het museum veel tijdwinst op. Voorheen moest dat buiten het pakket om met een spreadsheet. De mogelijkheid om verslaglegging te combineren met budgettering, zodat hetgeen gebudgetteerd is direct kan worden vergeleken met de werkelijke stand van zaken, zorgt voor meer inzicht.

Marijnke de Jong, directeur van Panorama Mesdag: à¢â‚¬Å“Het is erg prettig werken met AccountView. Op basis van solide rapportages krijgen we een goed overzicht van waar Panorama Mesdag bedrijfsmatig staat. Het bestuur van het museum verheugt zich hier al op. Verder zijn we ook zeer tevreden over de ondersteuning en de bereikbaarheid van AccountView partner About Software. Zo was de implementatie van het nieuwe systeem binnen drie weken voor elkaar. Doordat ook de boekhoudingen van 2010 en voorgaande jaren uit het oude systeem probleemloos konden worden ingelezen in AccountView, ging alles miraculeus snel!à¢â‚¬

About Software werkt momenteel aan de realisatie van een directe koppeling tussen AccountView en de kassa‘˜s. Door deze koppeling zullen kassatransacties direct aan het financiële systeem worden doorgegeven zodat de data op elk moment actueel zijn.

Over Panorama Mesdag
Panorama Mesdag werd in 1881 gevestigd aan de Zeestraat in Den Haag. Sinds 1910 is het beheer in handen van de familievennootschap die H.W. Mesdag daarvoor na de dood van zijn vrouw oprichtte. Hij gaf alle 33 neven en nichten van het echtpaar daarin à©à©n aandeel, dat niet mag worden gesplitst en alleen in familielijn mag worden overgedragen. In augustus 1967 is Panorama Mesdag opgenomen in het register van beschermde monumenten en sinds maart 2001 is het opgenomen in het Nederlands Museumregister.
Meer informatie over Panorama Mesdag vindt u op www.panorama-mesdag.com.

Over AccountView
Sinds 1987 levert AccountView flexibel in te richten software aan meer dan 28.000 klanten in het mkb. Met de boekhouding als sterke financiële basis biedt AccountView een geïntegreerde oplossing voor groothandels- en projectadministratie, urenregistratie, accountancy, CRM, HRM en salarisadministratie. Online- en backofficeapplicaties kunnen daarbij naargelang behoefte worden gecombineerd; beide communiceren via webservices met andere internettoepassingen. Een netwerk van gecertificeerde partners zorgt voor de verkoop, implementatie en realisatie van specifieke wensen. Zij investeren net als AccountView veel in klanttevredenheid en langdurige relaties. AccountView maakt onderdeel uit van Visma AS, top 10-speler op de business-softwaremarkt in Europa.

Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Formido, Koningszuivel, Xenos, IHC, Paradiso, SER, Madurodam, CBF, Stichting Soa Aids, Nederlandse Sportalliantie, Baker Tilly Berk Accountants en Belastingadviseurs en Accon AVM adviseurs en accountants. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de onderstaande contactpersonen:
AccountView
Anita Loman
Tel.: +31 (0)20 35 52 999
[email protected]

The Communication Force
Anke van de Vliet
Tel.: +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]