Met je eigen muziek en het Nederlands Blazers Ensemble op het podium van het Concertgebouw Amsterdam à©n live op radio en TV: de compositiewedstrijd 'Op weg naar het Nieuwjaarsconcert' is weer begonnen!

Iedereen die van muziek houdt en niet ouder is dan 18 jaar kan mee doen aan de compositiewedstrijd 'Op weg naar het Nieuwjaarsconcert' van het NBE en de VARA. Pop, rock, jazz, klassiek, een rap, een lied à³f een kant en klare compositie voor het blazersensemble: alles kan en mag, als het maar zelf verzonnen is. Het thema van de compositiewedstrijd is Papa's.

De compositiewedstrijd bestaat uit verschillende rondes: regionale voorrondes en een landelijke finale in muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. De vierentwintig winnaars van de voorrondes mogen hun compositie uitvoeren tijdens een feestelijk concert in een van de grote podia in hun regio. De uiteindelijke vier winnaars van de compositiewedstrijd staan op 1 januari 2006 samen met het Nederlands Blazers Ensemble op het podium van de grote Zaal van het Concertgebouw Amsterdam. Dit traditionele, inmiddels roemruchte nieuwjaarsspektakel wordt live uitgezonden op radio en tv door de VARA.

Composities (op cassette, cd of mp3 en als het kan op papier) kunnen tot 15 oktober ingestuurd worden. De wedstrijdinformatie is te vinden op de website papa.vara.nl.

Op weg naar het Nieuwjaarsconcert' wordt georganiseerd door het Nederlands Blazers Ensemble en de VARA in samenwerking met Muziekcentrum Vredenburg, De Kunstbende en Stichting DOEN. Verder werken mee, voor Oost Nederland Muziekcentrum Enschede (Podium Twente) en muziekschool Twente, voor Noord-Nederland De Oosterpoort en Stedelijke muziekschool Groningen, voor West-Nederland Muziekcentrum Zuid-Kennemerland en Philharmonie Haarlem en voor Zuid-Nederland Concertzaal Tilburg en Factorium Tilburg

bron:Nederlands Blazersensemble