Lawaai (hier gedefinieerd als ‘hinderlijk geluid’) kent vele verschijningsvormen, waaronder geluid van verkeer, van industrie, van buren, van huisdieren en van situaties op de werkplek. Al deze vormen zijn nauw verbonden met specifieke kennisgebieden en vaak ook specifieke regelgeving. Men raakt daarom snel de weg kwijt in het woud van deskundigen, bedrijven en instanties. Geluidformum.nl  brengt verandering in deze situatie door een laagdrempelig (registratie niet verplicht) platform te creëren waar zowel bedrijven en particulieren hun vragen over hinderlijk geluid kunnen stellen aan deskundigen op verschillende vakgebieden binnen milieutechniek en akoestiek.

Door de open forumconstructie kan een dialoog plaatsvinden tussen vragenstellers enerzijds en deskundigen anderzijds. De structuur maakt het mogelijk voor geluidsexperts van verschillende bedrijven om hun visie op het voorgelegde probleem te geven. Hierdoor wordt de vragensteller niet direct naar één bepaald bedrijf verwezen, maar staat het beantwoorden van de gestelde vraag in eerste instantie voorop. 

Het forum is opgedeeld in een sectie voor bedrijven (geluid op de werkplek en geluid naar de omgeving), voor particulieren (in het huis, om het huis, hobby en vrije tijd) en voor experts binnen het vakgebied. Moderatie en een krachtige zoekfunctie zorgen er verder voor dat het forum een laagdrempelige en overzichtelijke omgeving is en blijft.

 

Voor de op het forum aanwezige experts is het mogelijk hun bedrijf te promoten op Geluidforum.nl Dergelijke reclame is echter duidelijk als zodanig herkenbaar. Het belang voor de adverterende expert om de vragensteller adequaat te woord te staan is hiermee nog groter, aangezien concurrenten kunnen meelezen en reageren.

 

bron:Geluidforum.nl