(Persbericht) Connectiviteit als basis voor de toekomst

Utrecht, 19 augustus 2010 - Eurofiber en TeleSpectrum hebben afgelopen 9 augustus een partnershipovereenkomst getekend. TeleSpectrum biedt totaaloplossingen op het gebied van vaste en mobiele communicatie, van telefooncentrales tot beheerde IP-telefonie en communicatiediensten. Het aanbod voor bedrijfscommunicatie van TeleSpectrum wordt nu gecomplementeerd met de glasvezelverbindingen van Eurofiber. De samenwerking tussen Eurofiber en TeleSpectrum ging al eerder dit jaar van start en leverde intussen een flink aantal contracten op. Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst werd het partnership tussen de twee bedrijven formeel bekrachtigd en is TeleSpectrum integrator partner van Eurofiber geworden.

TeleSpectrum biedt al sinds 1995 telecommunicatieoplossingen aan de zakelijke markt. Sinds 2004 richt het bedrijf zich vanuit TeleSpectrum Managed Voice Services (TMVS) specifiek op managed IP-telefoniediensten. Met de glasvezelverbindingen van Eurofiber verbreedt TeleSpectrum zijn aanbod op dit terrein. Klanten kunnen hiermee optimaal profiteren van innovatieve IP-toepassingen, waar DSL onvoldoende bandbreedte voor biedt. Denk aan spraak, internettoegang, gesloten datanetwerken, de integratie van camerabeveiliging of mobiele communicatie via IP. TeleSpectrum levert de glasvezelverbindingen van Eurofiber los of gebundeld met andere diensten.

Hans Messemaker, directeur marketing & sales van Eurofiber, is blij met de samenwerking met TeleSpectrum. "TeleSpectrum is een professioneel bedrijf met een lange historie en veel ervaring op het gebied van bedrijfscommunicatie. Kortom, het is een heel geschikte partner voor het aanbieden van onze glasvezelverbindingen, al dan niet in combinatie met eigen diensten of diensten van derden. De openheid van ons netwerk en onze onafhankelijkheid laten TeleSpectrum volkomen vrij in de keuze daarover."

Ook Patrick van der Spek, managing director van TeleSpectrum, verwacht veel van het partnership met Eurofiber. "Connectiviteit heeft de toekomst. Het ligt aan de basis van allerlei diensten en is daarmee een kernproduct voor ons en voor onze klanten. Er zijn nog veel bedrijven die gebruikmaken van DSL, maar eigenlijk toe zijn aan een overstap naar glasvezel. Daarmee kunnen ze meer uit hun communicatie-infrastructuur halen en hier nog efficiënter gebruik van maken. Met de glasvezelverbindingen van Eurofiber zijn we uitstekend in staat invulling te geven aan de behoefte aan connectiviteit van onze klanten en hebben we daarbij alle vrijheid."

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 10.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl

Over TeleSpectrum
TeleSpectrum in Capelleaan denIJssel en Zwolle biedt een totaalconcept voor vaste en mobiele communicatie. Gebruikerswensen staan hierbij centraal. Klanten kunnen zich hierdoor richten op hun kernactiviteiten. De organisaties zorgen voor een optimale telefonische bereikbaarheid. Het aanbod van TeleSpectrum is breed: van telefooncentrale, apparatuur en bekabeling tot en met beheerde IP-telefonie en communicatiediensten. Bij TeleSpectrum werken in totaal 85 professionals op consultancy- en implementatiegebied.

TMVS
In 2004 is TeleSpectrum Managed Voice Services (TMVS) opgericht. Deze organisatie levert managed IP-telefoniediensten. Klanten beschikken hiermee over alle benodigde communicatiefunctionaliteiten voor een vast bedrag per werkplek per maand. Zonder hoge begininvesteringen.SIP Trunks en glasvezel(diensten) zijn inmiddels aan het productportfolio toegevoegd en zorgen voor een compleet aanbod in bedrijfscommunicatie.

|TMVS heeft sinds 2004 de carrierstatus. Dit houdt in dat het bedrijf zonder tussenkomst telefoonverkeer van klanten mag afhandelen. TMVS is verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud, upgrades en vervanging.

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]

Eurofiber
Clementine Witkamp
Marketing Communications Manager
Tel. +31 (0)30 242 87 00
[email protected]