Prins Willem-Alexander en prinses Maxima hebben hun dochter bijzondere, niet veelvoorkomende namen gegeven: Alexia Juliana Marcella Laurentien. De naam Alexia is in 2005 twee keer eerder gegeven. In 2004 in totaal vier keer en in 2003 zeven keer. In de afgelopen tien jaar zijn er in totaal 40 kinderen die de naam Alexia dragen. Dat blijkt uit de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank die onder meer de kinderbijslag verzorgt.

Er zijn dit jaar vijf kinderen geboren die ook de naam Juliana dragen. In de jaren daarvoor schommelde het net boven de tien keer per jaar. Dat is een stuk minder dan in de tijd van de inmiddels overleden prinses Juliana. In 1909, het geboortejaar van prinses Juliana, werd deze naam in totaal 32 keer gegeven. In 1937, het geboortejaar van Koningin Beatrix, vond er een uitschieter plaats en kregen 102 kinderen de naam Juliana.
Laurentien is een naam die bijzonder weinig voorkomt. In de laatste 10 jaar vier keer. De naam Marcella komt iets vaker voor. De laatste jaren zijn er ongeveer 10 kinderen per jaar geboren die deze naam dragen.

De zus van Alexia, prinses Amalia, heeft ook een naam die niet vaak voorkomt. In 2003, het geboortejaar van Amalia, is de naam vijf keer vaker gegeven. In 2004 zeven keer en in 2005 tot nu toe à©à©n keer.

Sociale Verzekeringsbank
De SVB is de publieke uitvoeringsorganisatie op het gebied van sociale zekerheid in Nederland. Ze verzorgt onder meer het AOW-pensioen, de nabestaandenuitkering Anw, de kinderbijslag en het persoonsgebonden budget voor klanten in binnen- en buitenland. Jaarlijks keert de SVB circa 27,5 miljard euro uit aan ruim 4,6 miljoen klanten.

bron:SVB