Benedictus XVI zal in mei 2007 Brazilië bezoeken, om daar de vijfde plenaire vergadering van de Latijns-Amerikaanse bisschoppenconferentie te openen. Dat heeft de Braziliaanse bisschop Raymundo Damasceno Assis eergisteren bekend gemaakt. Het Vaticaan heeft het bericht echter nog niet bevestigd. 

Steeds minder katholieken
Volgens Braziliaanse kerkleiders zou Benedictus XVI Brazilië hebben aangewezen als gastland voor de vergadering in mei 2007. Anderhalve week geleden zei kardinaal Hummes van Sà£o Paulo dat het percentage katholieken in Brazilië in rap tempo aan het dalen is. In 1965 bedroeg dat percentage 90, in 1991 83 en nu 67. Volgens andere cijfers zijn er in Brazilië op iedere rk-priester twee protestantse geestelijken werkzaam.

Sekten
Volgens Hummes vindt er in zijn land een verbeten strijd om de zielen plaats. Protestantse sekten winnen steeds meer terrein ten koste van de katholieke kerk. "Wij vragen ons bezorgd af: hoe lang kan Brazilië nog een katholiek land genoemd worden?" zei Hummes tijdens een sessie van de bisschoppensynode in Rome. "Er zijn veel aanwijzingen dat hetzelfde gebeurt in heel Latijns-Amerika. Dus vragen we ons af: Hoe lang is Latijns-Amerika nog een katholiek werelddeel?"

bron:RKK