Op zondag 22 mei om ca. 16.30 uur reikt burgemeester M. van Rossen de penning van verdienste in zilver van de stad Alkmaar uit aan de heer Co Adriaanse. De verdiensten van de heer Adriaanse voor AZ en daarmee voor de stad Alkmaar deden het gemeente-bestuur van Alkmaar besluiten tot toekenning van de penning van verdienste. De uitreiking is ter gelegenheid van zijn afscheid als trainer-coach van voetbalclub AZ. Adriaanse ontvangt de penning tijdens de huldiging van de club direct na afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen RBC in het stadion Alkmaarderhout.

De profvoetbalclub AZ heeft het afgelopen seizoen onder leiding van Adriaanse zowel op Europees als op nationaal niveau bijzonder goed gepresteerd. Het bereiken van de halve finaleplaats in de UEFA-cup en het bereiken van de derde plaats in de eindrangschikking van de nationale competitie en het daarmee ook voor volgend jaar zeker veiligstellen van Europees voetbal vormen aansprekende resultaten. Deze prestaties van AZ kwamen tot stand onder de bezielende leiding van de heer Co Adriaanse, die op professionele wijze gedurende drie jaar als coach leiding aan het voetbalteam heeft gegeven.

Door de aansprekende resultaten, maar zeker ook door het aanvallende en vaak oogstrelende voetbal, heeft de heer Adriaanse met zijn team veel lof geoogst in binnen- en buitenland. De gouden glans die terecht over het elftal schijnt, straalt ook over de stad Alkmaar. De voetbalclub AZ is daarmee een belangrijk promotiemiddel voor de gemeente. Door de prestaties van AZ wordt de naam van de stad Alkmaar veelvuldig genoemd tijdens de live-tv-beelden en in veel publicaties in binnen- en buitenland. Deze promotie van de stad Alkmaar is onbetaalbaar. AZ heeft Alkmaar op een sportieve en postieve wijze op de kaart gezet. En dat is goed voor het investeringsklimaat en voor het toeristisch bezoek aan stad en regio.

In zijn vele contacten met de media leverde Co Adriaanse een bijzondere bijdrage aan de uitstraling van AZ en daarmee aan die van Alkmaar. Naast zijn "kijk op voetbal" heeft hij bovendien met zijn uitspraken de Nederlandse taal verrijkt en is het woord "kaaskijker" inmiddels uitgegroeid tot een ware geuzennaam. Op de oorkonde die hoort bij de penning van verdienste staat vermeld: "als bewijs van waardering voor de fantastische manier waarop Co Adriaanse - met AZ - Alkmaar nationaal en internationaal op de sportieve kaart heeft gezet."
 
bron:Gemeente Alkmaar

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular