Persbericht
Vleuten, december 2008

Eerste Nationale MarathonCongres in Utrecht

Op zondag 12 april 2009, eerste paasdag, zal in Jaarbeurs Utrecht het eerste nationale MarathonCongres worden georganiseerd. Het is onderdeel van de RunningXperience, een tweedaags evenement voor heel hardlopend en wandelend Nederland, dat gratis toegankelijk is. De organisatoren van het MarathonCongres zijn erin geslaagd een boeiend, gevarieerd en compact programma samen te stellen met sprekers van naam en reputatie. De voertaal is Nederlands.
Het programma richt zich zeker niet enkel op trainers en beoefenaars van de marathonloopsport. Ook trainers die werkzaam binnen andere (duursport)disciplines zullen aan hun trekken komen. En dat zal zeker ook het geval zijn voor de geïnteresseerde duursporter. De sprekers hebben de opdracht om vanuit de laatste wetenschappelijke inzichten en hun eigen ervaring een toegankelijke presentatie te geven. De kern van het programma bestaat uit vier lezingen:
- Trainer Ed Sligchers over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van trainen;
- Prof. Dr. Asker Jeukendrup over de laatste inzichten over voeding en drinken;
- Ex-marathonloper Cor Vriend over de lessen van de oude successen; en
- Trainer Guido Hartensveld over de opleiding van een nieuwe marathongeneratie.

Deze lezingen worden afgewisseld met korte bijdragen van o.a. minister Gerda Verburg, Luc Krotwaar, cabaretier en hardloper Dolf Jansen, Rien van Haperen (Directeur Atletiekunie) en Gerard Nijboer. Bovendien zal de Jaarbeurs Utrecht Marathon Award worden uitgereikt.

Het programma wordt afgesloten met een gezellige borrel, hà©t moment bij uitstek om na te praten en te netwerken.

Het volledige programma, met alle informatie over de sprekers en hun presentatie is te vinden op www.runningxperience.nl. Inschrijven kan via dezelfde website.

Perscontact
Org. Jaarbeurs Utrecht Marathon Marloes Ruikes [email protected]
Tel. 030 677 4850

Voor meer info: www.jaarbeursutrechtmarathon.nl