Occupy Den Haag
Den Haag, 27 september 2012

PERSBERICHT: Occupy Den Haag breekt wegens succes kamp op
De terugkeer van Occupy Den Haag op het Malieveld is van korte duur geweest, maar Occupy heeft wel haar doel bereikt. Na de onrechtmatige ontruiming eerder deze zomer heeft Occupy met haar terugkomst op 11 september een lange neus gemaakt naar burgemeester van Aartsen. De rechtszaak om deze terugkeer mogelijk te maken, toonde de illegale ontruiming aan en heeft het recht op demonstratie met tent definitief in de rechtspraak verankerd.

Dit werd gisteren nogmaals bevestigd met de uitspraak van de rechter in de zaak van uitgeprocedeerde Irakezen van de demonstratie ´‘˜Recht op Bestaan‘˜‘˜, die niet ver van het Occupy kamp vanaf gisteren ook hun tenten mogen opslaan.

Dit vooropgezette plan heeft niet alleen aangetoond dat uiteindelijk het recht zegeviert, maar ook dat de gemeente bereid is om zelfs zover te gaan dat zij zegt te handelen op basis van uitspraken van de rechtbank, die bij navraag nooit blijken te zijn gedaan. Deze en vele andere manipulaties en pesterijen, zoals nachtelijke bezoeken van politie om te controleren "of de rits wel open staat", beweegt Occupy nu om de eer aan zichzelf te houden en het Malieveld uit protest te verlaten. Genoemde behandeling is niet speciaal voor Occupy ingesteld, maar blijkt de standaard aanpak te zijn van de gemeente, die het oneigenlijk frustreren van demonstraties doelbewust inzet om, ja, waarom eigenlijk?

Occupy Den Haag betreurt de opstelling van de Gemeente omdat zij met deze houding de burger van zich vervreemd en geen recht doet aan het demonstratierecht in Nederland. In een open brief aan de burgemeester van Aartsen zal Occupy haar grieven aan de burgemeester kenbaar maken en roept de gemeenteraad op haar burgemeester om opheldering te vragen over deze onaangename vorm van burgertje pesten.

Occupy Den Haag heeft bijna een jaar vreedzaam gedemonstreerd zonder noemenswaardige incidenten. Het primaire doel van Occupy is echter niet het voeren van rechtzaken tegen de gemeente Den Haag, maar het protesteren tegen de graaicultuur en het slecht functioneren van het bankwezen. Met haar wereldwijde actie heeft Occupy deze en andere problematiek definitief op de agenda gezet.

Dat Occupy in Nederland en Den Haag weinig aansluiting heeft gevonden en de mensen, de 99% waarvoor zij in actie is gekomen, schijnbaar niet heeft kunnen overtuigen om te acteren op de huidige recessie, de crisissen en de aanhoudende economische en politieke verlakkerij, is betreurenswaardig. Hier steekt Occupy Den Haag wel degelijk de hand in eigen boezem en zij gaat, na het opbreken van het kamp op het Malieveld, in beraad om na enige zelfreflectie/middels grondige introspectie te achterhalen waarom de ´‘˜‘˜klik‘˜‘˜ met Nederland en Den Haag niet is gevonden.

Occupy Den Haag blijft zich inzetten voor het demonstratierecht in Nederland.
Occupy Den Haag blijft zich inzetten voor de 99%.

EINDE PERSBERICHT

Occupy Den Haag

E:  [email protected]
T:  06 22 366 282 en/of 0687 330 730

 

 

 

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular