De werknemers van glasfabrikant BSN Glasspack  hebben massaal de pensioenvoorstellen van het bedrijf afgestemd. Dat gebeurde in het kader van deelnemersvergaderingen van het pensioenfonds van BSN Glasspack, dat goedkeuring van de deelnemers nodig heeft om de in het recent afgesloten CAO-akkoord afgesproken wijzigingen van de regeling te kunnen uitvoeren. Het CAO-akkoord bevat een groot aantal verslechteringen voor de pensioen- en met name de prepensioenregeling.  
 

BSN sloot het akkoord alleen met CNV en De Unie. FNV Bondgenoten, dat de helft van het personeel organiseert en daarmee verreweg de grootste bond is, werd door BSN buiten de besprekingen gehouden. Piet Janssen, bestuurder van FNV Bondgenoten, is verheugd met de uitslag van de vergaderingen: 'Wij hebben ons altijd verzet tegen de afbraak van de pensioenregeling en ook onze leden hebben dat al meermaal uitgesproken. Maar deze uitslag maakt glashelder dat de werknemers wat ik maar de 'Judas-CAO'noem, niet willen'.  
 
Volgens Janssen is het heel goed mogelijk om de huidige mogelijkheden voor werknemers om eerder te stoppen met werken overeind te houden. 'BSN wil over de rug van zijn werknemers kosten besparen. De inhoud van het akkoord dat er nu ligt, is ronduit slecht te noemen en het wordt voor mensen die nu jonger zijn dan 55 jaar onmogelijk om eerder te stoppen met werken', aldus Janssen. 'Maar goed, nu is alles weer anders. De bal ligt bij de directie. Die zullen nu toch iets moeten, want het CAO-akkoord dat ze nu hebben, kunnen ze niet uitvoeren'. 
 
BSN Glasspack heeft vestigingen in Schiedam, Leerdam en Maastricht. Er werken zo'n 900 mensen bij het bedrijf. 
 
bron:FNV Bondgenoten