Personeelsvoorziener AB Limburg heeft ook over 2009 een positief resultaat laten zien. Kromp de algemene uitzendbranche met gemiddeld 21%, AB Limburg bleef steken op een krimp in uren van slechts 6%. Het resultaat na belastingen bedroeg ruim € 440.000. Dat bleek uit het jaarverslag dat de coà¶peratie over 2009 publiceerde.
à¢â‚¬Å“Als je dan de krimp tot 6% kunt beperken en ook nog zwarte cijfers schrijft, dan heb je het goed gedaanà¢â‚¬, licht directeur Jack Janssen toe. à¢â‚¬Å“Het bedrijfsresultaat is onder druk komen te staan, maar gezien de omstandigheden zeker tevredenstellend.à¢â‚¬
In 2009 zag een nieuwe dienstverlening van AB het levenslicht: AB Payroll. Klanten die zelf hun personeel werven maar het juridisch werkgeverschap en de loonadministratie willen uitbesteden, kunnen tegen een aantrekkelijk tarief bediend worden. Janssen: à¢â‚¬Å“AB Limburg is juridisch werkgever. De klant heeft feitelijk wel de lusten, maar niet de lasten. Veel klanten zagen als gevolg van de ruimere arbeidsmarkt zelf de mogelijkheid om over voldoende medewerkers te beschikken à¢â‚¬Å“Verloning via AB Payroll is dan een zeer interessante optieà¢â‚¬.
Daarnaast heeft de coà¶peratie goede resultaten geboekt in wat zij de bedrijvenmarkt noemt: aanverwante sectoren die mensen kunnen gebruiken die van aanpakken weten, zoals in de hoveniersbranche, GWW en het loonwerk. In deze segmenten heeft AB Limburg groei weten te realiseren. Dit is mede gerealiseerd door het openen van een derde vestiging in het Zuid-Limburgse Beek.

Vooruitzichten 2010
De eerste helft van 2010 is goed afgesloten. Door de lange, strenge winter kwam het seizoen pas laat op gang. Inmiddels heeft AB Limburg de opgaande lijn weer te pakken. De groei van het aantal uren tot en met juni kwam uit op het niveau van 2008 à¢â‚¬Å“Voor de tweede helft van dit jaar zijn we positief, en denken we uit te komen op een groei van 8 tot 10 % ten opzichte van het vorige jaarà¢â‚¬, verklaart Jack Janssen. à¢â‚¬Å“We zien elke week het herstel zich verder ontwikkelen. Wij verwachten dan ook volgend jaar dat er weer krapte op de arbeidsmarkt optreedt.à¢â‚¬
Over AB Limburg
AB Limburg is gespecialiseerd in het aannemen, uitzenden en detacheren van arbeidskrachten. Een no-nonsense organisatie die van aanpakken weet in het aanbieden van flexibele hulp. AB Limburg is ontstaan in de jaren zestig toen in kleine regio‘˜s verenigingen werden opgericht om bij het wegvallen van de ondernemer de continuïteit van agrarische bedrijven te kunnen waarborgen: de bedrijfsverzorging. Inmiddels wordt AB niet alleen ingeschakeld bij vervanging van de agrarische ondernemer, maar ook voor vaste medewerkers en uitzendkrachten. Daarnaast worden sectorspecifieke werkzaamheden steeds vaker aan AB uitbesteed. AB Limburg is inmiddels al jaren actief in de hoveniersbranche, grond-, weg- en waterbouw en (civiele) techniek. In totaal zijn er dagelijks meer dan 1500 mensen in de gehele provincie met grote inzet voor AB aan het werk.
Voor meer informatie zie: www.ablimburg.nl

Noot voor de redactie

Wilt u meer informatie of een toelichting, neemt u dan contact op met:

AB Limburg
Christianne Kraan, PR en Communicatie, Mussenberg 5, 6049 GZ Herten-Roermond
T 0475 352030, M 06 2368 2078, E [email protected]