I Muslima geen manifest tegen Fitna of Geert Wilders

à¢â‚¬Å“I Muslimaà¢â‚¬ wordt op 28 april 22:00 uur voor het eerst op televisie getoond op de landelijk digitale tv-zender GoedTV, à©à©n jaar na de openingsvoorstelling van het Mundial Film Festival in Cinecitta in Tilburg.

Filmmaker Stefan Franz: à¢â‚¬Å“I Muslima is een persoonlijke reisbelevenis van een moslima door haar Moederland en geen manifest tegen Fitna of Geert Wildersà¢â‚¬

De documentaire film à¢â‚¬Å“I Muslimaà¢â‚¬ krijgt in de media een onbedoelde aandacht als zijnde een statement tegen Geert Wilders en zijn film Fitna.

Stefan Franz: à¢â‚¬Å“De reacties die ik voornamelijk op internet terugzie zijn tendentieus en niet op deze wijze bedoeld. à¢â‚¬Å“I Muslimaà¢â‚¬ is een zachtmoedig verhaal van een jonge moslima die niet gedreven is door woede maar door twijfel en teleurstelling. Het is een persoonlijk document van haar belevenis.à¢â‚¬

I Muslima vertelt het verhaal van Anita die geboren en opgegroeid is in Indonesië, het grootste Moslimland ter wereld. Sinds het voorjaar 2002 woont en studeert zij in Nederland. Als Moslima wordt ze geconfronteerd met de sfeer van 9/11 wat kort daarvoor heeft plaats gevonden. De moord op Theo van Gogh in 2004, alsmede de opgang van Geert Wilders en zijn film Fitna roepen vragen op over haar eigen geloof.

Mede gedreven door de tragiek waarmee zij wordt geconfronteerd tijdens haar verblijf in Indonesië wordt haar zoektocht over haar eigen geloofsbelevenis nog meer versterkt. Het actuele thema van de film Fitna geeft haar de mogelijkheid de discussie aan te gaan met een diversiteit aan mensen uit verschillende lagen van de Indonesische bevolking. De persoonlijke en sfeerrijke belevenissen tijdens deze reis door haar Moederland brengen haar vele antwoorden.

à¢â‚¬Å“I Muslimaà¢â‚¬ is woensdag 28 april vanaf 22:00 uur te zien op de landelijk digitale tv-zender GoedTV - kanaal 995 via de digitale kabel à¢â‚¬Å“een tikkie terug op de afstandbediening onder Nederland 1à¢â‚¬.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marvin Kooij, zendercoà¶rdinator GoedTV op telefoonnummer 0174-750535 of via [email protected]

Over GoedTV
GoedTV is een nieuwe landelijke televisiezender met een duidelijk sociaal-maatschappelijk zenderprofiel voor kijkers die geïnteresseerd zijn in de samenleving thuis en in het buitenland.

GoedTV staat daarnaast ook voor hà©t podium en platform voor en over goede Nederlandse initiatieven, van particuliere initiatiefnemer tot goededoelenorganisaties, lokaal en mondiaal.

Het programma-aanbod bestaat uit interviews, documentaires, reportages, (korte) films, praatprogramma‘˜s, programmaseries en actualiteitenprogramma‘˜s, 24 uur per dag.

GoedTV is bijna overal digitaal in het basispakket van je kabelmaatschappij te ontvangen op 9..9..5 à¢â‚¬Å“Doe een Tikkie terug voor GoedTVà¢â‚¬¦en zap ´m terug onder Nederland 1à¢â‚¬. Daarnaast is GoedTV ook online te vinden via GoedTV.nl met live WebTV en GoedTVGemist.nl.

GoedTVà¢â‚¬¦.de zender met passie voor de wereld
www.goedtv.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular