Dankzij het alerte optreden van drie mensen is een 3-jarig meisje uit Lelystad dinsdagmiddag 25 juli gered van verdrinking in recreatieplas de Merwelanden aan de Baanhoekweg. De peuter was in een onbewaakt ogenblik ontsnapt aan de aandacht van haar moeder. Het kindje werd levenloos op haar buik drijvend in het midden van de plas gezien. Een 42-jarige vrouw uit Dordrecht zag dit en haalde het meisje direct uit het water.

Twee andere mensen die daar die middag waren – een 60-jarige man uit Zevenbergen en een 36-jarige vrouw uit Dordrecht – reanimeerden het meisje met succes. De peuter had weer een polsslag. Met spoed werd het meisje overgebracht naar het ziekenhuis in Dordrecht.

De politie heeft geïnformeerd bij de ouders hoe het nu met het meisje gaat. Het gaat goed met haar. Ze mag vandaag het ziekenhuis verlaten en houdt zo goed als zeker niets over aan het incident.  De politie heeft ook nog contact gehad met de drie mensen die het meisje redden. Het heeft een grote impact gehad op hen. Alledrie krijgen zij een bloemetje van de politie voor hun heldendaad.
 
bron:Politie Zuid Holland Zuid