Pfizer pakt daarom via radiocampagne spam nog intensiever aan en wijst op de gevaren van illegale erectiepillen Pfizer gaat spam over erectiepillen nog verder
aanpakken en start vandaag een radiocampagne waarin duidelijk wordt gemaakt hoe spam over erectiepillen tegen kan worden gegaan. Op www.erectieplein.nl zijn veel tips te vinden hoe deze erectiepillenspam kan worden aangepakt. In de meerderheid van de spamberichten worden neppillen aangeboden. Deze vormen een gevaar voor de gezondheid, zo blijkt uit recent RIVM-onderzoek. Pfizer pakt de spammers niet aan, deze maken gratis reclame voor de produkten van Pfizer.

Uit onderzoek van Pfizer blijkt dat 55% van de Nederlandse mannen wel eens spam ontvangt over erectiepillen. Van hen ontvangt een op de drie vaker dan drie keer per week of zelfs elke dag deze spam. 85% van de mannen ergert zich aan deze spam. Slechts 42% weet dat de spam NIET afkomstig is van Pfizer. Deze spam schaadt dus de naam van Pfizer à©n vormt een bedreiging voor de volksgezondheid, omdat het mogelijk toegang biedt tot illegale (gevaarlijke) erectiepillen. Daarom start Pfizer de komende 3 weken een radiocampagne om te waarschuwen tegen deze spam op de zenders Radio 1, 2, 4 en Sky Radio. De lokale zenders worden hierbij buiten beschouding gelaten.

In de campagne wordt verwezen naar www.erectieplein.nl, waar tips te vinden zijn over
spam. Pfizer wijst er al jaren op dat nep-erectiepillen onbetrouwbaar en onveilig zijn. Maar het aantal neppillen neemt steeds grotere vormen aan. Uit recent onderzoek dat het RIVM onlangs heeft gepubliceerd, blijkt dat het zeer noodzakelijk is om hier meer ruchtbaarheid aan te geven. Het onderzoek toont aan dat 97% van de erectiepillen die buiten de apotheek om worden verkocht vervalsingen zijn, waarvan de werking onduidelijk is. Het RIVM waarschuwt dan ook voor de gezondheidsrisico's van deze neppillen omdat niet duidelijk is of er wel een werkzame stof in zit en omdat ze ingrediënten zoals cafeïne en amfetamine kunnen bevatten. Pfizer is verheugd over de actie van RIVM en ziet het onderzoek als een stimulans om illegale erectiepillen nog harder aan te pakken.  

bron:Pfizer