Op vrijdag 7 juli a.s. worden tijdens de kaasmarkt in Alkmaar televisie-opnamen gemaakt voor het muziekprogramma “Cor achter de dijken”. Centraal daarin staat pianist Cor Bakker, die cabaretière Brigitte Kaandorp ontvangt als speciale gast. De kaasmarkt wordt geopend door de heer Hans Schipper, lid van gedeputeerde staten van de provincie Noord-Holland.
In de televisieserie ‘Cor achter de dijken’ vaart Cor Bakker deze zomer in een sloep met daarop een vleugel door de Noord-Hollandse wateren. Bakker is op zoek naar mooie plekken achter de dijken van Noord-Holland. Naast interessante waterprojecten is hij op zijn vaartocht ook op zoek naar de muziekcultuur in Noord-Holland. Hij mengt zich onder de lokale bevolking, waar veel muzikaal talent blijkt te zitten. Naast lokale artiesten zijn ook veel bekende Nederlandse artiesten op hun eigen manier verbonden met Noord-Holland. Dit keer is dat Brigitte Kaandorp. Zij is komende vrijdag ‘aan boord’ met verhalen en muziek. Brigitte Kaandorp heeft vele jaren samengewerkt met de Alkmaarse cabaretier Bert Klunder die onlangs in een Alkmaars ziekenhuis overleed. Bert Klunder was een groot liefhebber van de Alkmaarse Kaasmarkt.
De kaasmarkt wordt vrijdag geopend door Hans Schipper. Schipper is lid van het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland voor het CDA sinds 2002. Hij is als gedeputeerde onder meer belast met de portefeuilles economische zaken en recreatie en toerisme. Schipper wordt voorafgaand aan de opening van de kaasmarkt ontvangen in het stadhuis door burgemeester Van Rossen en wethouder Binnendijk. Na het luiden van de bel krijgt Schipper een rondleiding over de kaasmarkt.
bron:Gemeente Alkmaar