Capelle a/d IJssel, 21 oktober 2009 -- PiCompany is de winnaar van de StreamServe Award 2009. Deze award is gericht op innovatieve projecten op het gebied van customer contact management (CCM). PiCompany heeft de prijs gewonnen met een CCM-applicatie voor assessments van medewerkers. De award is toegekend door een onafhankelijke vakjury.

StreamServe heeft de StreamServe Award ingesteld om klanten te kunnen onderscheiden die de meeste voordelen hebben weten te realiseren door middel van geoptimaliseerde klantcommunicatie. De genomineerden waren dit jaar zorgverzekeraar Agis, Alcontrol Laboraties en PiCompany. De drie projecten zijn beoordeeld op diverse criteria, zoals de mate waarin het project vernieuwend is op zowel technisch gebied als op business-niveau. De jury heeft tevens bekeken hoe innovatief het project is voor de markt, welke voordelen gebruikers hebben behaald en in hoeverre alle knelpunten zijn opgelost.

Het belang van goede rapportages
De winnaar heeft volgens de jury StreamServe-technologie op een geheel nieuwe wijze ingezet. PiCompany laat bedrijven beter functioneren door de prestaties van medewerkers op structurele wijze te vergroten. Een goede rapportage over de beoordeling van de individuele medewerker van de opdrachtgever is hierbij essentieel. Na een beoordeling worden de vervolgacties bepaald, zoals bijvoorbeeld een gesprek met een bedrijfspsycholoog. Om dit proces snel en goed georganiseerd te kunnen doorlopen, is het van groot belang dat zo snel mogelijk een compleet beoordelingsrapport beschikbaar is. In het verleden duurde dit te lang als gevolg van de lange verwerkingstijd van de data uit diverse systemen. Dankzij het gebruik van de oplossing van StreamServe kan PiCompany opdrachtgevers nu direct inzage bieden in de rapporten over de prestaties van medewerkers. Een ander interessant aspect is dat deze rapporten nu meertalig kunnen worden uitgevoerd, waarbij bijvoorbeeld ook Chinese tekens worden ondersteund.

PiCompany kan daarnaast op eenvoudige wijze tal van grafische elementen toevoegen aan hun rapportages. Met behulp van StoryTeller kunnen applicatieontwikkelaars hoogwaardige documenten creëren met zeer geavanceerde functionaliteiten. Het legt tevens de basis waarop zakelijke gebruikers invloed kunnen uitoefenen door bijvoorbeeld steeds andere marketingboodschappen toe te voegen. Voor PiCompany betekent dit dat zij bijvoorbeeld grafieken in specifieke vormen en resultaatschalen met dynamische meetpunten en kleurschakeringen in rapporten kunnen toepassen. Op deze wijze is PiCompany in staat om aan de klantspecifieke wensen te voldoen. Bovendien kunnen zij sjablonen eenvoudig wijzigen als dat op internationaal niveau is gewenst. De implementatie van de StreamServe-technologie is uitgevoerd door partner Nokavision Software.

Verhogen klanttevredenheid
Willem Valk, director van PI Company International, zegt: ´We zijn zeer verheugd met deze prijs. Een goede communicatie met opdrachtgevers is onontbeerlijk voor ons bedrijf. Omdat we op internationaal niveau sterk aan het groeien zijn, is het voor ons ook belangrijk om flexibel in onze communicatie te zijn. Andere landen hebben andere gebruiken en dus andere wensen. Met de StreamServe-technologie zijn we in staat om snel aan deze wijzigende behoeften te voldoen. We leveren onze informatie aan op de manier waarop onze klanten het willen en wanneer zij dat willen. Hierdoor hebben wij de klanttevredenheid naar een nog hoger niveau weten te brengen.´

Over PiCompany
PiCompany biedt oplossingen op het gebied van performance management, leiderschap, competentieontwikkeling en selectie. Door het implementeren van deze oplossingen helpt PiCompany bij het vormgeven van een blijvend resultaatgerichte organisatie door de ambitie van de organisatie te verbinden met de prestaties van medewerkers. De afgelopen 15 jaar heeft PiCompany gewerkt voor een grote diversiteit aan organisaties in zowel de profit als non-profit sector.

PiCompany is opgericht in 1994 in Arnhem onder de naam PiMedia. Oprichters Peter van der Bel en Martijn van der Woude stonden aan de basis van de organisatie. Hun idee was om Assessment Center-technieken te implementeren in organisaties en zo managers effectiever te maken. Het 360 graden-feedbackinstrument Reflector was het eerste product. Met dit product, en vele HR-producten en -diensten die volgden, is PiCompany inmiddels marktleider geworden.

Over StreamServeà¢â‚¬¨
StreamServe is wereldwijd leverancier van Enterprise Document Presentment-oplossingen; de standaard voor zakelijke communicatie. De software is eenvoudig te implementeren en te beheren en zorgt voor dynamische documentopmaak, document process automation en enterprise output management.  Hiermee komt StreamServe tegemoet aan de uitdagingen van het bedrijfsleven voor het produceren en leveren van gepersonaliseerde documenten in elk formaat. à¢â‚¬¨à¢â‚¬¨Het bedrijf werd opgericht in 1997 en heeft zijn hoofdkantoor in Burlington (VS) en heeft wereldwijd 14 kantoren. StreamServe bedient meer dan 5000 klanten in 130 landen, voornamelijk in de financiële dienstverlening, nutsbedrijven, productie-, distributie-en telecomsector. Klanten zijn onder meer BMW Frankrijk, CLP Power Hongkong, Plantronics, en Siemens Financial. StreamServe's strategische partners zijn Adobe Systems, IBM, Infoprint Solutions Company, Lawson, en SAP.

Voor meer informatie:à¢â‚¬¨
StreamServe
à¢â‚¬¨Maria Tunnisenà¢â‚¬¨
Tel: +31 (0)10-711 51 00à¢â‚¬¨
E-mail: [email protected]

Eigen_Zinnig PR & Communicatie
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
E-mail: aleksa[email protected]à¢â‚¬¨

Website: http://www.streamserve.nl