Pieter Vink fluit finale EK onder 19Pieter Vink is door de UEFA aangewezen als scheidsrechter voor de finale om het Europees kampioenschap voor spelers tot 19 jaar. De eindstrijd gaat tussen Engeland en Frankrijk en wordt vrijdagavond 29 juli (20.00 uur, Nederlandse tijd) gespeeld in het Windsor Park in Belfast.
 

De 38-jarige Vink floot eerder in het toernooi de wedstrijden Servië/Montenegro - Noord-Ierland en Armenië - Frankrijk. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat een Nederlandse scheidsrechter de finale van het EK onder 19 fluit.

'Gisteravond voor het collectieve diner werd bekend gemaakt dat ik de finale mag leiden. Ik ben zeer vereerd, met name omdat tijdens dit toernooi scheidsrechters uit de talentengroep uit heel Europa zijn aangesteld', aldus Vink. 'Het niveau is zeer hoog. Scouts uit de hele wereld zijn aanwezig om de talenten te bekijken. Piet Keizer heb ik gezien, maar ook scouts van Barcelona, AC Milan en PSV.'

Pieter Vink wordt tijdens de finale geassisteerd door Erik Bergsten en Sinisa Buic. De vierde official is de 28 jaar jonge scheidsrechter Damir Skomina uit Slovenië. De finale wordt rechtstreeks uitgezonden op Eurosport. Engeland versloeg in de halve finale favoriet Servië/Montenegro (3-1), terwijl Frankrijk Duitsland met 3-2 opzij zette.

bron:KNVBComments are closed.
%d bloggers liken dit: