De Independent Pilots Association(IPA) heeft vandaag plannen aangekondigd om de informatiecampagne over de contractonderhandelingen voor UPS-piloten uit te breiden tot buiten de Verenigde Staten, met name Azië en Europa.

'We hebben een sterke dialoog opgebouwd met klanten van UPS in een aantal Aziatische landen en landen in heel Europa,' zei gezagvoerder Tom Nicholson, president van de Independent Pilots Association. Hij vervolgde: 'Wat we tijdens deze gesprekken geleerd hebben is dat de klanten van UPS dezelfde zorgen hebben als UPS-verzenders in de VS, namelijk dat UPS haar klanten slecht op de hoogte houdt van de stand van zaken in de arbeidsonderhandelingen.'

Dit wordt het best geïllustreerd in een enquàªte die in de nasleep van de UPS-staking van Teamsters Canada afgelopen herfst onder Fortune 4000-expediteuren werd gehouden. De volgende drie vragen zijn afkomstig van die enquàªte:

- Op 22 november -- de maandag voor Thanksgiving - heeft Teamsters Canada
een staking afgekondigd bij UPS. Heeft uw UPS-vertegenwoordiger u
hiervan op de hoogte gesteld of maatregelen getroffen om uw bedrijf
op deze staking voor te bereiden?
-- Nee - 65%
-- Ja - 22%

- De pilotenvakbond van UPS gaf gehoor aan de staking van Teamsters
Canada en was bereid het hele UPS-systeem plat te leggen wanneer
management de door de staking opgehouden goederen uit Canada zou
weghalen. Heeft uw UPS-vertegenwoordiger u hiervan op de hoogte
gesteld of u gewaarschuwd zodat u een alternatieve verzenddienst kon
zoeken?
-- Nee -73%
-- Ja -14%

- Hoeveel vertrouwen hebt u erin dat uw UPS-vertegenwoordiger u accuraat
en tijdig informeert over de onderhandelingen van de UPS-piloten en een
mogelijke werkonderbreking van de UPS-piloten?
-- Helemaal geen vertrouwen -32%
-- Een beetje vertrouwen - 35%
-- Veel vertrouwen - 22%

'De internationale informatiecampagne van de IPA bevat een mengeling van betaalde advertenties, positieve verslaggeving in de pers en grassroots-acties. In de afgelopen paar maanden heeft The International Brotherhood of Teamsters de IPA geïntroduceerd bij een aantal cruciale Europese vakbonden en belangrijke globale arbeidsbewegingen,' zei gezagvoerder Nicholson. Hij vervolgde:'Hopelijk kunnen we sommige van deze contacten gebruiken om onze grassroots-acties te vergroten.'

Methodologie enquàªte: 302 interviews, vice-president of hoger, bij Fortune 4000-bedrijven, d.w.z. totale jaarlijkse omzet meer dan 100 miljard dollar. Foutenmarge plus or minus 5,6%. Afgenomen in januari 2005 door FrederickPolls, LLC.

bron:IPA

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular