Op Tweede Pinksterdag voert FNV Bondgenoten actie in tuincentra in Drenthe, Noord-Holland, Zeeland en Gelderland. Leden van de bond gaan die dag tuinhandschoenen uitdelen aan het winkelend publiek onder het motto 'Tijd voor een stevige aanpak.' Met de actie willen de vakbondsleden aandacht vragen voor de vastgelopen CAO -onderhandelingen.  

Bestuurder Inge van Duijn: 'We hebben kort geleden de onderhandelingen maar stopgezet, want de werkgevers bewegen geen grasspriet. Ze willen van alles van de werknemers, maar bieden zelf niets.' Zo weigeren de werkgevers een loonsverhoging in de cao op te nemen. Sterker nog: zij willen dat het personeel voor 38 uur loon wel 40 uur werk levert. De bonden willen het personeel ook niet laten afschepen met 85% ziekengeld in het eerste jaar: dat hoort gewoon 100% te zijn.   
 
De handschoenen zijn een signaal aan de werkgevers. Van Duijn: 'We willen dat zij daadwerkelijk met ons gaan onderhandelen. En dat betekent dus geven à©n nemen. En niet bezuinigingsmaatregelen doorvoeren ten koste van de werknemers.'  
 
De CAO Tuincentra geldt voor ongeveer 11.000 werknemers. 

bron:FNV Bondgenoten