Pinlinq introduceert een nieuw compleet PIN alternatief dat (mobiel) pinnen tot 30% goedkoper maakt. Het nieuwe concept van Pinlinq biedt ondernemers een all-in, plug & play pindienst, waarmee pinnen zelfs goedkoper wordt dan contant betalen. Pinnen met Pinlinq biedt ook de consument voordelen: pinnen van kleine bedragen wordt betaalbaar en pinnen kan straks overal.

Ewoud Mogendorff, algemeen directeur Pinlinq: 'Pinnen in Nederland is onnodig duur
à©n een hoop rompslomp, omdat de ondernemer met vier partijen afspraken moet maken
voordat deze operationeel is. En door het gebrek aan concurrentie zijn de start-up en
transactiekosten relatief hoog. Met Pinlinq worden betalingstransacties 100% inzichtelijk en bespaart een ondernemer gemiddeld 30% op de PIN kosten.'

6,5 Cent
Die besparing van 30% wordt mogelijk door het grote verschil in de kosten per transactie. Op dit moment betaalt een ondernemer voor een traditionele PINbetaling
27 cent, en voor een contante betaling 15 cent. Bij Pinlinq betaalt de ondernemer 13 cent bij een transactie vanaf tien Euro en slechts 6,5 cent bij een transactie onder de tien Euro. Niet alleen wordt pinnen van kleine bedragen daarmee betaalbaar, maar wordt pinnen zelfs goedkoper dan betalen met contant geld.

All-in en plug & play
Pinlinq bundelt datacommunicatie, bankcontracten, betaalautomaat à©n onderhoudservice in à©à©n pakket. Daarmee heeft de ondernemer in plaats van vier, slechts à©à©n contract, en dus à©à©n aanspreekpunt en à©à©n factuur. En omdat Pinlinq vaste kosten per transactie rekent, worden de betalingskosten voor het eerst 100% inzichtelijk. Pinlinq is een plug & play dienst. Het pakket is bij de groothandel te koop en eenvoudig te installeren. Een ondernemer die zich s ochtends bij Pinlinq Services aanmeldt kan dezelfde dag pinnen. Dit in tegenstelling tot de oude situatie waarbij een
aansluiting drie weken, tot drie maanden op zich laat wachten. De ondernemer kan tevens dagelijks beschikken over een actueel online transactieoverzicht.

Doorbraak in mobiel pinnen
Pinnen wordt nu voor het eerst ook mogelijk op plekken waar dat voorheen niet kon. 'Mobiel pinnen heeft in Nederland nooit een grote doorbraak gekend omdat het te duur en langzaam was. Mobiel pinnen met Pinlinq is betaalbaar, snel en toegankelijk. Omdat met Pinlinq mobiel pinnen nu overal bereikbaar is, maken we de markt voor pinnen groter en toegankelijker,' aldus Mogendorff. Daarnaast is Pinlinq een goedkoop en gemakkelijk alternatief voor bedrijven en dienstverleners die pinnen nu al als betaalmogelijkheid aanbieden aan hun klanten.

Pinlinq is door Interpay gecertificeerd en voldoet aan de laatste eisen op het gebied van techniek, veiligheid en regelgeving. Pinlinq zal onder meer verkrijgbaar zijn bij Office Centre, Makro en via www.pinlinq.nl.

bron:Pinlinq