Pittige WK-loting voor voetballers Onder 17Qatar, Brazilië en Gambia kwamen zaterdagnacht tijdens de WK-loting in Chiclayo uit de koker als tegenstanders van Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar. De verantwoordelijke KNVB-coach, Ruud Kaiser, sprak van een pittige, interessante loting.

 

´Het is een extra uitdaging, omdat je met tegenstanders te maken hebt, die we nooit eerder hebben ontmoet. Verder zou je normaal gesproken regerend wereldkampioen Brazilië liever in een latere fase van het toernooi willen treffen, maar dat kan altijd nog,' aldus Kaiser.

In de provinciestad van Noord-Peru werd de loting verricht voor het wereldkampioenschap voor spelers onder 17 jaar (geboren op of na 1 januari 1988), dat van 16 september tot en met 2 oktober in Peru plaatsvindt. De FIFA maakte tevens bekend dat alle wedstrijden tijdens het WK op kunstgras afgewerkt worden.

Het team van Kaiser is vice-Europees kampioen en speelt de eerste wedstrijd op 17 september in Piura tegen Qatar, nummer drie van het Aziatisch continent. Qatar heeft in de persoon van Tiny Ruys (in de jaren tachtig voetballer bij Fortuna Sittard) een Nederlandse coach. In het tweede groepsduel - eveneens in Piura - wachten de leeftijdgenoten van Zuid-Amerikaans kampioen Brazilië.

De nummer twee van Afrika, Gambia, is opponent in de derde en laatste ontmoeting op 23 september in Lima, de hoofdstad van Peru. De andere Europese deelnemers Turkije en Italië spelen in respectievelijk poule B en C. Europees kampioen Turkije stuit op Mexico, Uruguay en Australië. Italië treft Ivoorkust, Noord-Korea en de Verenigde Staten.

De nummers een en twee van de vier groepen plaatsen zich voor de kwartfinales. De winnaar en de nummer twee van de poule van Nederland (poule D), nemen het in de kwartfinales op tegen respectievelijk de 'runner-up' en de nummer één van poule C.

 Het FIFA wereldkampioenschap voor spelers tot 17 jaar werd voor het eerst gespeeld in 1985. Twee jaar geleden - in Finland - was het Brazilië dat voor derde maal beslag wist te leggen op de wereldtitel. De Brazilianen zijn hiermee recordhouder, op de voet gevolgd door Ghana en Nigeria, met beide twee wereldtitels. Onder meer spelers als Luis Figo, Alessandro del Piero, Juan Sebastian Veron, Francesco Totti, Shinji Ono, Ronaldinho, Pablo Aimar en Sebastián Deisler deden op dit mondiale toernooi voor het eerst van zich spreken. Nederland was niet eerder present op het WK voor spelers in deze leeftijdcategorie.

bron:KNVBComments are closed.
%d bloggers liken dit: