Op zaterdag 23 september a.s. om 13.00 uur wordt een uniek les- en leesboek met de titel Plankenkoorts ten doop gehouden in DierenPark Amersfoort. Plankenkoorts is hét gratis lesboek over natuur en theater dat gemaakt is op initiatief van de WNF-Rangerclub
- de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds - en de producent van de nieuwe musical Jungleboek - Mowgli en het regenwoud. Eind september wordt het lesboek gratis aan álle basisscholen van Nederland aangeboden.

Mowgli zelf neemt zaterdag 23 september op een heel bijzonder plekje in DierenPark Amersfoort het eerste exemplaar van Plankenkoorts in ontvangst. Daarna presenteert de voltallige cast van de musical Jungleboek - Mowgli en het regenwoud voor de allereerste keer een lied uit de nieuwe musical aan het publiek.

Jungleboek - Mowgli en het regenwoud
Jungleboek is het fantastische verhaal van Rudyard Kipling over het mensenkind Mowgli in de jungle. Wereldwijd beroemd geworden door de Disneyfilm. Over de beer Baloo, de slang Kaa, de panter Bagheera en natuurlijk de aartsvijand van Mowgli: de tijger Shere Khan. En nú is de gloednieuwe musical Jungleboek - Mowgli en het regenwoud met teksten en liedteksten van Ivo de Wijs, decor en regie van Niek Kortekaas en swingende muziek van Ronny Mosuse. Een cast van negen acteurs, waaronder Carolina Dijkhuizen en Curt Fortin, speelt maar liefst eenentwintig rollen. Vanaf eind september in ruim zeventig theaters in
Nederland en Vlaanderen te zien.

Plankenkoorts
De nieuwe musical heeft de WNF-Rangerclub (de grootste wilde dierenclub van de wereld) én de producent van Jungleboek (Theater Familie BV) geïnspireerd om voor alle basisscholen in Nederland het gratis lees- en lesboek Plankenkoorts samen te stellen. Om aandacht te vragen voor de indrukwekkende jungle van India. Voor de weergaloos mooie en onmisbare natuur, maar ook voor de bedreigingen. En voor de activiteiten van de ruim 90.000 WNF-Rangers die alle wilde dieren - dus ook de dieren in de jungle - willen beschermen. Bovendien is het een aantrekkelijke opwarmer voor de musical.

bron:Impresariaatjacques senf