De pluktijd is het hoogtepunt van de actie ´Adopteer een Appelboom'. Het rijke gevoel van een goede oogst is een bijzondere ervaring. Kom naar de plukfeesten van 'Adopteer een Appelboom' in Dronten, Lobith of Lisserbroek en ga met manden vol heerlijke biologische appels weer naar huis. Wie nog geen eigen adoptieboom heeft, kan er ter plekke eentje adopteren of bestel online via www.adopteereenappelboom.nl. Iedereen is welkom en kan meedoen!

´Adopteer een Appelboom' heeft als doel om de biologische fruitteelt in het bijzonder en de biologische landbouw in het algemeen stevige wortels in de grond te geven. Nog maar 2% van de landbouw in Nederland is biologisch en dat moet meer worden. De biologische landbouw staat garant voor gezond en lekker voedsel, een rijke natuur, een schoon milieu en een mooi en gevarieerd landschap. De adoptie van een eigen appelboom is leuk voor kinderen, zodat ze kunnen ervaren waar hun voedsel vandaan komt. Voor grootouders is het een leuk idee om een biologische appelboom aan hun kleinkind cadeau te geven. Met het steunen van de biologische landbouw geven ze een schone en vruchtbare aarde door aan de volgende generatie.

Kom naar de plukfeesten!

Op zondag 11 september begint het plukken op de Warmonderhofboomgaard in Dronten, van 11.00 u tot 15.00 u. Het is die dag Open Dag op de Warmonderhof, dus er is veel te beleven, zoals een stiltewandeling met ontbijt voordat de Open Dag losbarst, muziek, lekkere hapjes, een workshop waarin je zelf een mooi biologisch zomerboeket plukt, en veel meer. Kijk voor meer info op de website van de Warmonderhofboomgaard: www.warmonderhofboomgaard.nl/agenda.

Op zaterdag 17 september is er een plukfeest op 't Gelders Eiland, in Lobith bij Arnhem. Ook hier zijn leuke activiteiten voor jong en oud. Kijk voor de routebeschrijving op: www.adopteereenappelboom.nl bij 'nieuws'.

Op zondag 18 september is er een ontvangst voor pers en genodigden i.v.m. de appelpluk op de Olmenhorst in Lisserbroek, met live muziek en een humoristische theateract. De ontvangst begint om 11.30 u. Voor meer info over het feest kijk op: www.biologica.nl/agenda

Doe mee met de fotowedstrijd en win!

Neem uw (digitale) camera mee naar de boomgaard en breng het rijke gevoel van de oogst in beeld. Of laat zien dat de natuur welkom is bij de biologische fruitteler. Nestkasten voor torenvalken, wilde bloemen en kruiden tussen de bomenrijen of een paddenpoel zorgen voor een ecologisch evenwicht en een vitale landbouw. De makers van de vijf beste foto's winnen de Groene Vakantiegids Europa van Eceat en ANWB (zie: www.eceat.nl). Alle foto's van goede kwaliteit zetten we op de website. Met deze mooie beelden willen we andere mensen enthousiasmeren om ook mee te doen met de actie!

bron:Biologica

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular