Een 17-jarige jongen uit Sliedrecht is op dinsdagavond 15 november omstreeks 19.00 uur geschopt, geslagen en bedreigd door een drietal onbekenden. De jongen was op de scooter onderweg naar de supermarkt. Op het fietspad gelegen achter de Anne de Vriesschool in de richting van de Deltalaan liepen een groepje jongens hem tegemoet. Toen de 17-jarige op zijn voertuig passeerde, riep een van de jongens hem. Het volgende moment werd de 17-jarige geslagen en geschopt door verschillende personen.

Het slachtoffer deed zijn helm af en liep weg richting Deltalaan. Het groepje probeerde toen zijn scooter te stelen. De jongen werd zo boos dat hij terugliep en degene die zijn scooter vasthad, sloeg met zijn helm. De scooter viel op de grond. Vervolgens kreeg de jongen wederom klappen en werd er iets op zijn keel gezet. Vermoedelijk een mes. Het slachtoffer wist zich om te draaien en hard weg te rennen richting Deltalaan. Daar ging hij op de weg staan en probeerde een auto te laten stoppen. Niemand reageerde.

Ondertussen trapten de onbekende jongens de scooter kapot.  Twee personen van de groep renden wederom op de jongen af en mishandelden hem midden op de rijbaan. Op dat moment stonden enkele auto's stil. Die moesten wachten. Daarna reden de automobilisten door. Het slachtoffer rende vervolgens weer naar de jongen die zijn scooter vasthad en sloeg hem weer met zijn helm.

Daarna ging het groepje weg in de richting van de wijk Craijensteijn. De 17-jarige heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Hij raakte gewond aan zijn gezicht. De scooter is bijna geheel vernield en onbruikbaar. Het slachtoffer heeft op woensdag 16 november aangifte gedaan van poging diefstal met geweld, mishandeling en bedreiging. 

Het signalement van de verdachten is; vermoedelijk 4 a personen van buitenlandse afkomst, licht getint, tussen de 16 en 24 jaar. Allen waren donker gekleed en spraken met een buitenlands accent.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van dit incident of mensen die meer weten. Met name automobilisten die op het moment van de mishandeling op de Deltalaan reden en iets gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).
 
bron:Politie Zuid-Holland-Zuid