Dinsdagavond omstreeks 21.00 uur hebben enkele mannen geprobeerd een overval te plegen op een woning aan het Kattestraatje in Mill. Daarbij is er met een vuurwapen geschoten op de hond van het daar wonende echtpaar. De hond overleefde dit niet.

De bewoonster hoorde dat er omstreeks dat tijdstip werd aangebeld en zag twee haar onbekende mannen aan de voordeur staan. Zij vertrouwde het niet helemaal en deed de deur niet open. Zij waarschuwde haar man die in een aan het erf gelegen garage aan het werk was. Die besloot poolshoogte te gaan nemen en zijn hond liep daarbij voor hem uit. Hij zag twee gemaskerde mannen voor zijn woning staan waarvan er een met een vuurwapen op zijn hond schoot. De man liep toen terug naar de schuur en alarmeerde de politie. De beide onbekende mannen zijn vervolgens niet meer waargenomen.

Kort daarna kreeg de politie van een getuige de melding dat hij twee mannen bij een auto van een beveiligingsbedrijf op een industrieterrein in Mill had zien staan en dat deze mannen in een buitenlandse taal aan het schreeuwen waren. De auto is met hoge snelheid weggereden in de richting van de Antillenweg in Mill.

Diezelfde avond omstreeks 22.00 uur kreeg de politie in Nijmegen de melding dat er in de Semmelinkstraat aldaar een man was aangetroffen die vastgebonden en onder bedreiging uit zijn eerder door de daders afgenomen auto was gezet.

Het betreft een 24 jarige beveiligingsmedewerker uit Zeeland die verklaarde dat hij op een industrieterrein in Mill onder bedreiging van een vuurwapen door twee mannen in de kofferbak van zijn auto was opgesloten.

In de Semmerlinkstraat in Nijmegen is hij door de daders uit zijn auto gezet. De auto is in kort nadien aangetroffen in de omgeving van het station in Nijmegen.

De politie gaat er vanuit dat beide zaken met elkaar in verband staan.

bron:Politie Brabant-Noord

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular