De politie in Alkmaar is op zoek naar getuigen van een dodelijk ongeval. Deze vond plaats op de Provincialeweg N242 tussen de Nieuwe Schermerweg en de Nollenweg. Bij deze aanrijding kwam à©à©n motorrijder om het leven en raakte een andere zwaar gewond.

Het ongeval vond maandagavond 23 mei omstreeks 21.10 uur plaats. Getuigen zagen dat de twee motoren, die werden bestuurd door een 25-jarige man uit Heerhugowaard en een eveneens 25-jarige man uit Alkmaar, met hoge snelheid over de Provincialeweg reden in de richting van Heerhugowaard. Kort na een flauwe bocht zijn beide voertuigen, die naast elkaar reden, vermoedelijk met elkaar in aanraking gekomen waardoor beide bestuurders de macht over het stuur verloren. Zij raakten van de weg en kwamen via de berm in een naast de weg gelegen sloot terecht. De motorrijder uit Heerhugowaard raakte bij deze aanrijding zo zwaar gewond dat hij ter plaatse is overleden. De andere motorrijder is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen.

Ondanks het feit dat er inmiddels verschillende getuigen zijn gehoord is de juiste toedracht van dit ongeval nog steeds niet duidelijk. Daarom wil de politie graag in contact komen met personen die nog niet zijn gehoord maar wel getuigen zijn geweest. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

bron:Politie Noord Holland Noord