De politie gaat wederom de vernielingen aanpakken rond het centrum van Alkmaar op donderdag, vrijdag en zaterdag. Deze worden veelal gepleegd door jongeren die na de koopavonden of na het uitgaan teruggaan naar huis.

Het gaat hier met name om de gebieden in en rond de Huiswaarden, de Kennemerstraatweg, Vondelstraat en het Hoefplan. Vanaf donderdagavond 28 september a.s zal er door het team van politiebikers in deze gebieden extra gesurveilleerd worden op de donderdag, vrijdag en zaterdag in de avond en nacht.

 Vorig najaar werd met de aanpak van de vernielingen al snel succes geboekt. Na twee weken werden toen drie verdachten aangehouden die bekenden 43 auto’s en gebouwen te hebben beschadigd.

Hulp bewoners
Ook de hulp van bewoners wordt bij de aanpak van de vernielingen ingeroepen. Ziet u tijdens het thuiskomen, langsrijden of het uitlaten van de hond één of meerdere jongeren vernielingen plegen of  schreeuwend door de straat lopen? Dan kunt u op de donderdag, vrijdag en zaterdag in de avond en nacht bellen naar 0900-8844 onder vermelding van ‘slooproute Alkmaar’. Uw melding wordt dan direct doorgeven aan de surveillerende bikers. De politie kan zo samen met u zorgen voor een betere veiligheid.

bron:Politie Noord Holland Noord

Aangehouden autokrakers uit Hengelo bekennen ruim 70 inbraken
 
Op 1, respectievelijk 2 augustus jl. werden twee Hengelose broers aangehouden. Deze twee, 19 en 20 jaar, werden samen met een 21-jarige Hengelose aangehouden als verdacht van een groot aantal gepleegde autokraken. De beide broers zitten in afwachting van hun terechtzitting nog vast. De 21-jarige is na verhoor weer heengezonden. Ook zij zal zich te zijner tijd voor haar geringere aandeel in de zaak bij de rechtbank moeten verantwoorden.

In de auto waarin de drie op 1 augustus werden aangetroffen, werden spullen aangetroffen die afkomstig waren uit een opengebroken auto op een parkeerplaats bij de recreatieplas Het Rutbeek in Enschede. Het onderzoek werd daarop opgepakt door politiemensen van het afdelingsbureau Enschede-Zuid. Dit onderzoek resulteerde in het oplossen van in ieder geval 73 autokraken, hoofdzakelijk gepleegd in Enschede in de omgeving van Het Rutbeek, aan het Collosseum en op de parkeerplaats van het Aquadrome. Verder bekenden de twee inbraken in Haaksbergen bij zwembad De Wilder en in Hengelo bij het Twentebad en op de parkeerplaats aan Het Plein. Bij een aantal van de autokraken is ook de 21-jarige Hengelose aanwezig geweest en heeft ook daadwerkelijk enkele goederen ontvreemd.

De buit bestond hoofdzakelijk uit autoradio/cd spelers, geluidsboxen en cd’s, maar ook kinderwagens en kinder-autostoeltjes werden meegenomen. In de meeste gevallen werd hiervoor een portierslot vernield.
De spullen werden doorverkocht aan een grote onbekende in Enschede, het geld ging daarna op aan weed en voedsel.

De beide broers verklaarden verder dat ze mogelijk nog veel meer autokraken hebben gepleegd maar kunnen zich daarvan niets meer herinneren. Naar eigen zeggen waren ze al een aantal maanden bezig en braken iedere dag in 5 tot 6 auto’s in of poogden dit.

bron:Politie Twente