Dankzij een alerte getuige heeft de politie dinsdagmiddag in Apeldoorn vijf vermoedelijke winkeldieven uit Polen kunnen aanhouden. Zij bleken in het bezit van 230 kledingstukken die vermoedelijk zonder te betalen in winkels in Apeldoorn waren weggenomen. De getuige zag in de parkeergarage onder het Marktplein in Apeldoorn dat drie mannen en twee vrouwen tassen vol met kledingstukken leegden in twee geparkeerde auto’s met een Pools kenteken.

De getuige, een 46 jarige man uit Terwolde, vertrouwde het niet, hield de handelingen van de vijf, vanuit zijn eigen geparkeerde auto nog even in de gaten en tipte de politie. Met behulp van de opgegeven signalement en op aanwijzingen van de getuige kon de politie het vijftal inrekenen. In de auto’s trof de politie kledingstukken en geprepareerde tassen aan.
Het vijftal, in de leeftijd van 23 tot 56 jaar oud, is voor nader onderzoek ingesloten. Een onderzoek naar de herkomst van de goederen is in volle gang. De totale waarde is nog niet vastgesteld.De politie is zeer enthousiast over het uiterst correcte optreden van de getuige.
 
bron:Politie Noord en Oost Gelderland