De politie heeft vrijdagmiddag na een achtervolging in het centrum van Horn een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man veroorzaakte na de diefstal een aantal gevaarlijke verkeerssituaties. Mede dankzij de hulp van burgers kon de politie de man traceren en aanhouden.

Rond 16.15 uur kreeg de politie de melding dat op dat moment een auto vanuit het Wilhelminaplein in Roermond gestolen werd. De patrouille trof de gestolen auto op dat moment niet meer aan maar zag hem even later over de Rijksweg richting Horn rijden. Op het moment dat de verdachte de tweede politiepatrouille in Horn in het oog kreeg ging er er met hoge snelheid vandoor. Bij de achtervolging die vervolgens plaatsvond veroorzaakte de verdachte een aantal gevaarlijke situaties. Hij reed met hoge snelheid door de bebouwde kom terwijl daar op dat moment veel mensen op de been waren. Deze mensen hielpen de politie overigens erg goed door te wijzen in welke richting de man gereden was. Langs het kanaal reed de 23-jarige man vervolgens met zijn gestolen auto over het fietspad waar hij een bromfietser met hoge snelheid inhaalde. Van hieruit reed de man weer terug het centrum van Horn in. Op de parkeerplaats van een supermarkt in de Dorpstraat vluchtte de man uit zijn auto. De politie kon hem vervolgens op deze parkeerplaats aanhouden. Personeel van de supermarkt was daarbij behulpzaam door de poort van het parkeerterrein af te sluiten. Bij de achtervolging werd de politie ondersteund door een helicopter.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij nog een openstaande boete van 120 dagen hechtenis had openstaan. De man is ingesloten.

Bron:Politie Limburg-Noord