De politie heeft een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De politie Limburg-Noord heeft de verdachte afgelopen vrijdag na onderzoek in samenwerking met de politie Limburg-Zuid aangehouden in een woning in Maastricht. De politie verdenkt hem, naast de poging tot doodslag, in totaal van zo'n vijftien misdrijven die hij sinds maart in heel Limburg heeft gepleegd. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Het gaat met name om autodiefstallen, tanken zonder te betalen en afpersing. Bij de autodiefstallen deed hij zich voor als koper van de auto's. Na een proefrit kwam hij vervolgens niet meer terug. Mogelijk zijn er benadeelden van soortgelijke gevallen die nog geen aangifte hebben gedaan. De politie roept hen op om alsnog aangifte te doen.

De autodiefstallen waar hij van wordt verdacht vonden plaats in Reuver, Weert, Horst, Urmond, Maastricht en Landgraaf. Diefstal van benzine vond plaats in Gulpen, Kerkrade en Nuth.
 
De poging tot doodslag vond plaats op 23 juni van dit jaar toen de politie tijdens een controle op de Offenbeker Bemden in Reuver uitkwam bij de man. Bij het zien van de politie stapte hij in zijn auto en reed in op een agent, daarbij reed hij de agent over de voet. Na een korte achtervolging wilde de politie de man toen aanhouden, maar na hevig verzet ging hij er wederom tussenuit. De verwondingen van de agent vielen mee.
 
bron:Politie Limburg-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular