De politie heeft zaterdagmiddag rond 16.00 uur vier jongens uit Urmond, Venlo en Eindhoven in de leeftijd van 15, 18 en 24 jaar gearresteerd op verdenking van openlijke geweldpleging en belediging.

Het slachtoffer, een 16-jarige jongen van allochtone afkomst uit Horst, heeft hiervan aangifte gedaan. Tijdens een surveillance kwam de politie uit op het Sint Lambertusplein waar een opstoot aan de gang bleek te zijn. Het slachtoffer was op het Wilhelminaplein de stoep aan het vegen toen de vier jongemannen vanuit een friture op hem afliepen.

Aanvankelijk uitten de jongeren racistisch getinte opmerkingen richting het slachtoffer, maar al snel werd er wat over en weer getrokken. De vier jongens belaagden het slachtoffer tegelijk door hem overal op zijn lichaam te slaan en te schoppen. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Tijdens de mishandeling werd het horloge en een mobieltje van het slachtoffer weggenomen. Snel na het incident kon de politie aan de hand van opgegeven signalementen het viertal aanhouden.

De jongemannen zijn overgebracht naar het bureau, waar ze zijn ingesloten en in verzekering zijn gesteld. Dinsdag zal het viertal voorgeleid worden aan de officier van Justitie. De politie heeft de zaak verder in onderzoek. De politie is voor haar onderzoek nog op zoek naar getuigen, die kunnen bellen met de basiseenheid in Horst op 0900-8844 (lokaal tarief).

Bron:Politie Limburg-Noord