De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week in totaal negen automobilisten proces-verbaal aangezegd nadat bleek dat ze teveel alcohol hadden gedronken.

De politie kwam de verdachten op het spoor bij controles in Roermond (1x), Echt (1x), Weert (1x), Venlo (3x), Maasbracht (1x), Roermond (1x) en Roggel (1x). Daarbij zijn rijverboden opgelegd van 1 tot 16 uur.

De politie heeft in Roermond een 64-jarige automobilist uit Swalmen aangehouden die onder invloed achter het stuur zat. Ook zijn passagier (identiteit onbekend) werd aangehouden omdat ze zich allebei agressief gedroegen tegen de agenten. Tijdens een surveillance zagen zij de auto maandag even voor 1.00 uur over de Charles Ruysstraat rijden. Na een controle bleek dat de automobilist teveel had gedronken en mee moest naar het bureau. Dat weigerde hij en werd agressief, net zoals zijn passagier. De agenten riepen assistentie in van collega´s waarna ze uiteindelijk allebei zijn aangehouden en overgebracht naar bureau. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Bron:Politie Limburg-Noord