De politie van district Breda heeft vanmorgen een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) geformeerd in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij van maandagmiddag aan de Oranjeboomstraat. Hierbij kwam een 31-jarige inwoner van Breda om het leven. Een 33-jarige inwoner van Breda raakte bij het incident gewond. Hij is vandaag ontslagen van de afdeling intensive care en ligt nog in het ziekenhuis. Beide personen zijn geen familie van elkaar.

Kort voor half zes werd in het flatgebouw aan de Oranjeboomstraat meerdere keren geschoten. De 33-jarige bewoner van een woning in het pand sprong in paniek van de derde etage uit zijn woning naar beneden en raakte daardoor gewond. Bij het schietincident raakte de 31-jarige man gewond en overleed op een grasveld voor het flatgebouw aan de Oranjeboomstraat aan zijn verwondingen.
De politie is gisterenmiddag gestart met het onderzoek en doet daarover geen verdere mededelingen. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat het incident van maandagmiddag iets te maken heeft met een vete tussen twee families uit Utrecht en Breda. De (technische) recherche gaat ook vandaag verder met een technisch onderzoek, buurtonderzoek en het horen van getuigen. Morgen vindt in het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk sectie plaats op het stoffelijk overschot van de 31-jarige Bredanaar. Het TGO bestaat uit 25 rechercheurs.
bron:Politie Midden en West Brabant