Medewerkers van de Verkeerspolitie en de wijkpolitie van district Rotterdam Zuid, hebben vrijdagavond een ANPR-controle gehouden (automatische kentekenplaatherkenning). Zij deden dit in samenwerking met de Rijks- en Gemeentebelastingdiensten.Tussen half twee en half twaalf werd gecontroleerd op de Dordtselaan in Rotterdam. Er werd voor ruim 2800 euro aan openstaande boetes geïnd

In totaal werden 2300 kentekens gecontroleerd. Door de politie werd vijf maal bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, kregen zes bestuurders een bekeuring omdat zij onverzekerd reden, bleken drie auto's niet te zijn voorzien van een geldige APK-keuring, kreeg één bestuurder een bekeuring voor het rijden onder invloed en kregen nog 11 automobilisten bekeuringen voor diverse verkeersovertredingen.

De dienst Gemeentebelastingen kon voor ruim 2300 euro aan achterstallige betalingen innen en legde op zes voertuigen beslag. Door de Sociale dienst werden vier voertuigen terwaarde van ruim 18.000 euro in beslag genomen. De Rijksbelastingdienst legde op elf auto's terwaarde van ruim 45.000 euro beslag en inde ruim 4200 euro.
bron: Politie Rotterdam Rijnmond