De politie heeft zaterdag bij het festival Funpop samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat op Recreatieoord Klein Vink het beroepsvervoer en particulier vervoer gecontroleerd op de normen van veilig vervoer van mensen in een rolstoel of met een andere beperking. In totaal werden ruim honderd personenauto´s, taxi´s, busjes en touringcars gecontroleerd en werden vijftien overtredingen beboet op dit gebied. Verder werden er nog negentien procesverbalen opgemaakt voor andere overtredingen.

De politie schreef drie bekeuringen bij het particulier vervoer van mensen met een beperking. De politie schreef à©à©n bekeuring voor het niet dragen van een gordel, terwijl de persoon in een rolstoel zat. En er werd à©à©n bekeuring geschreven voor het niet goed vastzitten van een rolstoel en voor het hebben van losse lading in de auto. De politie gaf à©à©n bekeuring aan een bestuurder van een auto, waarin drie mensen zaten zonder gordel om. De politie gaf ook nog een bekeuring voor een losse kentekenplaat en twaalf bekeuringen aan andere bezoekers van het festival voor het niet-dragen van de gordel.

De Inspectie, die het beroepsvervoer controleerde schreef bij ruim veertig taxi´s en touringcars twaalf procesverbalen voor het niet goed vastzitten van rolstoelen tijdens het vervoer. Verder deelde de Inspectie ook nog zes procesverbalen uit voor het overtreden van de Arbeidstijdenwet en overtredingen van de Wet Personenvervoer.

De actie was een gezamenlijk initiatief van de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Stichting Funpop, Recreatieoord Klein Vink, Stichting Vast=Beter, Openbaar Ministerie en de Politie Limburg-Noord. De actie was aangekondigd. De Stichting Funpop had alle bezoekers van tevoren geïnformeerd over de actie. De bedoeling was dan ook vooral om preventief te werken en aandacht te vragen voor veilig vervoer van mensen in een rolstoel of met een andere beperking.

Tijdens de controle, die van tien tot à©à©n uur duurde, lag het accent op de aanwezigheid en het gebruik van de autogordel en de deugdelijke bevestiging van de rolstoel in het voertuig. Verder werd gelet op losliggende delen in het voertuig en werden de papieren gecontroleerd.

De politie was met acht medewerkers aan het werk. De Inspectie Verkeer en Waterstaat had vijf mensen in gezet. Medewerkers van de Stichting Vast=Beter gaven tijdens de controle voorlichting over de noodzaak van veilige bevestigingsmiddelen.

Op zondagmorgen zal de actie worden voortgezet en opnieuw tussen tien en à©à©n gecontroleerd worden.

Bron: Politie Limburg-Noord

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular