De politie van Ede heeft vrijdagmiddag in een woning in Ede een flinke wapenvondst gedaan. Naast vier vuurwapens stuitten agenten op honderden verschillende soorten munitie, enkele klewangs, drie samuraizwaarden, twee zware katapulten, veertien dolkmessen en twee werpmessen. Ook werd een partij illegaal vuurwerk aangetroffen. Bij de vondst werd de bewoner, een 51-jarige man uit Ede, aangehouden.

Agenten besloten vandaag tot het instellen van een onderzoek nadat informatie was binnengekomen dat er bij de Edenaar wapens in huis zouden liggen. Naast de aangetroffen wapens werd ook illegaal vuurwerk gevonden. Het bleek te gaan om ondermeer lawinepijlen (16 stuks), mortierpijlen (3 stuks) en 500 nitraatbommen (zwaar knalvuurwerk) en 700 strijkers. Het vuurwerk voldoet niet aan de door Nederland gestelde veiligheidseisen en is daarom illegaal.

Bedreiging
De man bleek een verzamelaar van wapens maar had ook aangegeven dat hij bedreigd werd. Daarom zou hij een deel van de wapens hebben aangeschaft. De Edenaar wordt op dit moment nader verhoord. Justitie zal uiteindelijk verder beslissen wat er met de Edenaar gebeurt. De wapens, munitie en het vuurwerk zijn in beslag genomen.
 
bron:Politie Gelderland-Midden