De politie heeft dinsdagavond 28 juni 2005 een inval gedaan in een woning aan de Kromstraat in Sittard. In de woning werd een 32-jarige man aangehouden die verdacht wordt van de handel in drugs.

In een kluis die agenten in de woning aantroffen werden ongeveer 300 gram harddrugs (600 XTC pillen, heroïne, cocaïne) en 100 gram hasjh en marihuana aangetroffen. In de woning werden ook diverse gebruikers en verpakkingsmaterialen aangetroffen.

Bij de inval hield de politie naast de dealer hield ook twee kopers afkomstig uit Frankrijk aan. Deze werden na een snelrechtprocedure waarbij zij een boete van à¢?¬150 moesten betalen, in vrijheid gesteld. Zij hadden juist een "lijntje" cocaïne voor gebruik klaar gelegd.

Aanleiding tot de inval in de woning was de aanhouding eerder die dag van twee Franse kopers van verdovende middelen. Daarvan had er à©à©n een cocoon met ca. 20 gram harddrugs in zijn anus verstopt. Ook tegen deze twee verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt. De dealer wordt vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie in Maastricht.
 
bron:Politie Limburg Zuid