De politie in Hoogeveen en Meppel ontmantelde donderdag in Hoogeveen een hennepkwekerij en trad in Hoogeveen en Meppel op tegen 'tuinkwekers'.

Schuur als kwekerij
Donderdag ontmantelde de politie aan de Kortenaerstraat in Hoogeveen een hennepkwekerij. In een schuur achter de woning trof de politie twee kweekruimtes aan met in totaal 534 hennepplanten. De planten, 21 assimilatielampen, ventilator, afzuiginstallatie en voedingsbenodigdheden zijn in beslag genomen en afgevoerd naar de vuilverwerking. De kwekerij was goed voor een opbrengst van naar schatting 15 kg hennep per oogst. De elektriciteit voor de kwekerij ging buiten de meter om. Het elektriciteitsbedrijf verwijderde de meter en zal aangifte doen van diefstal en een navordering opleggen. Tegen de 34 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook in de tuin kweken mag niet

Woensdag controleerde de politie in Hoogeveen en Meppel op het buiten kweken van hennep. Op vijf plaatsen trof de politie hennepplanten aan in tuinen achter woningen. Het telen van vrouwelijke hennepplanten is verboden, ook al is het maar à©à©n plant. De planten werden in Hoogeveen aangetroffen in drie tuinen aan de Jan Dekkerstraat en een tuin aan de Tandarts Schipperstraat. In Meppel trof de politie planten aan in de tuin van een woning aan de Jan Steenstraat. De hoeveelheid aangetroffen planten lag tussen de vijf en 25. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

bron:Politie Drenthe

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular