De politie waarschuwt voor de praktijken van insluipers en onbekenden die met vragen aan de deur komen of bijv. even willen bellen.

De afgelopen dagen zijn in Drenthe weer meerdere mensen bestolen door nog onbekende personen die met een smoesje aan de deur komen en dan zelf of door een handlanger geld (laten) stelen.

Dinsdag zijn in een bejaardenhuis aan de Tynaarloseweg in Vries zeker drie bewoners op dezelfde manier en door dezelfde persoon bestolen. Een onbekende blanke vrouw van tussen de 25 en 35 jr. met opgestoken donker haar, bezocht de bejaarden met de vraag of ze geld konden wisselen en even mocht bellen. Nadat de vrouw vertrokken was misten de bewoners hun portemonnee en/of geld.

Zaterdagavond kwam een onbekende vrouw bij een boerderij aan de Commissieweg in De Wijk. Het was melktijd en de bewoners waren druk bezig in de melkstal. De vrouw vroeg of ze melk kon kopen. Nadat haar verteld was dat dit niet kon bleef ze nog een poosje doorpraten waarna ze na een tijdje vertrok. Na het melken ontdekten de bewoners dat er een geldkistje uit de woning was gestolen. Waarschijnlijk heeft een handlanger van de vrouw, terwijl zij de bewoners aan de praat hield, de woning doorzocht. De bewoners omschrijven de vrouw als een zigeunertype van ongeveer 35 jr. met donker lang haar en gekleed in een lange donkere jurk. Ze kwam aanrijden in een donkerblauwe auto.

bron:Politie Drenthe