Naar aanleiding van een inbraak in een bankgebouw aan de Molenstraat in Ede is de politie op zoek naar twee jongens. Een getuige heeft gezien dat deze jongens tijdens de inbraak voor het bankgebouw langs zijn gereden, mogelijk omdat zij kranten aan het bezorgen waren. De politie wil graag van hen weten of zij wellicht iets van de inbraak hebben gemerkt of bijzonderheden hebben gezien.

Zaterdagochtend 21 januari rond 5.00 uur ontdekt de getuige de inbraak. Hij belt direct de politie. Ondertussen ziet hij hoe drie mannen heen en weer lopen tussen het bankgebouw en een daarvoor geparkeerde, donkergekleurde personenauto. Ook ziet de getuige de twee jongens op hun fiets voorbij komen. In die periode lopen de verdachten herhaaldelijk heen en weer tussen het gebouw en de auto. Vrijwel direct daarna ziet de getuige de verdachten wegrijden. Met gedoofde lichten rijden zij in de richting van de Molenstraat/Klinkenbergerweg. Op basis van het onderzoek tot nu toe lijkt het erop dat de verdachten met hoge snelheid linksaf zijn geslagen, de Raadhuisstraat in. Vervolgens zouden zij via de N224 in de richting van de A30 (richting Utrecht/Arnhem) naar de A12 gereden zijn.
Signalementen
De drie verdachten zouden ongeveer 1.70 meter lang en dertig jaar oud zijn. Ze droegen allemaal een driekwart model jas. Bij één van hen was deze donker beige, de andere twee jassen waren donker van kleur. Getuige heeft gehoord dat er mogelijk met gereedschap is gewerkt. In ieder geval kon hij een geluid niet goed thuis brengen. Wellicht hebben nog andere getuigen dit ook gehoord. Ook met hen wil de politie graag in contact komen.
Bankbescheiden
Het onderzoek naar aanleiding van de melding leert al snel dat er alleen bankbescheiden zijn weg genomen. Vooralsnog lijkt het er op dat er geen geld weg is. Exacte(re) bijzonderheden over de weggenomen goederen wil de politie op dit moment overigens niet kwijt vanwege het onderzoek.

Getuigen die meer over deze inbraak kunnen vertellen, worden verzocht contact met de politie in Ede op te nemen. Dat kan op nummer 0900 - 8844. Mensen die anoniem hun informatie kwijt willen, kunnen over deze zaak bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000.
bron:Politie Gelderland Midden