De politie heeft woensdagmiddag 13 verdachten aangehouden in een kroeg aan de Minister Kanstraat in Emmen. De verdachten zijn allen aangehouden in verband met de opiumwet. Woensdagavond zijn na verhoor 10 mensen heengezonden. Drie verdachten zijn in inverzekering gesteld en één van hen wordt voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

De politie heeft woensdag de kroeg en twee woningen in Emmen doorzocht. De overige gasten die in de kroeg aanwezig waren, mochten direct na fouillering naar huis. Er zijn bij de doorzoeking diverse middelen aangetroffen. Uit onderzoek moet blijken of het gaat om drugs.

De actie van de politie was er op gericht om snel en veilig te handelen. Snel, om tijdens de actie zoveel mogelijk bewijs op de persoon aan te treffen. Niet alleen de veiligheid van omstanders en bezoekers is bij dergelijke acties van belang, maar ook de veiligheid van de politie zelf. Momenteel werken zes mensen aan het onderzoek. Het uiteindelijke doel van dit soort acties is om drugs tegen te gaan en om te waarborgen dat een in ieder veilig kan uitgaan.

bron:Politie Drenthe