De Politie Twente  is op zoek naar eigenaren van fietsen die naar aanleiding van een onderzoek zijn aangetroffen. Vier personen zijn in verband met de aangetroffen fietsen aangehouden en in verzekering gesteld. Het gaat om Enschedese mannen van 19, 34, 42 en 45 jaar. Naast de in eerste instantie aangetroffen 15 fietsen die van diefstal afkomstig bleken te zijn, werden op diverse adressen in Enschede nog een dertigtal fietsen aangetroffen die ook allemaal vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

Van een deel van deze fietsen is een aangifte teruggevonden en is of wordt er contact opgenomen met de rechtmatige eigenaren. Het blijkt nu dat bij een deel geen aangever of aangeefster te vinden is omdat er geen aangifte is gedaan. De politiemensen die met het onderzoek bezig zijn willen nu graag in contact komen met mensen waarvan de fiets ook is gestolen en die nog geen aangifte hebben gedaan. Wellicht dat hun fiets kan worden gevonden tussen die fietsen die bij de verdachten zijn aangetroffen. Mensen om wie het gaat worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, afdeling Enschede-Oost, onder telefoonnummer 0900-8844.

Ook kunnen mensen die vermoeden dat hun gestolen fiets kan zitten bij de aangetroffen fietsen op een van de beide kijkmomenten komen aan het hoofdbureau van de politie Twente aan de Hermandad in Enschede. De aangetroffen fietsen staan gestald in de kelder van dit bureau en op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur en donderdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur kan hier worden gekeken.

bron:Politie Twente