De politie is op zoek naar eigenaren van auto’s waarvan in de nacht van zaterdag op zondag jl. spiegels zijn vernield dan wel deuken in de auto’s zijn geschopt. Een en ander moet in die nacht hebben plaats gevonden aan de HB Blijdensteinlaan in Enschede.

Op zondag 26 februari omstreeks 04.25 uur komt er een melding binnen van mishandeling aan de H B Blijdensteinlaan.Ter plaatse blijkt dat drie jongens zijn geslagen, door een bestuurder van een auto. Deze autobestuurder was gestopt en had de jongens beschuldigd van het feit dat ze spiegels van auto’s zouden aftrappen. De automobilist was toen begonnen met het slaan van de drie jongens. De drie jongens uit Enschede van 18 jaar raakten hierdoor gewond. Zij zijn voor behandeling naar de eerste hulp van het ziekenhuis overgebracht.
 
Politieagenten hielden op zondag 26 februari om 23.05 uur een 19 jarige Enschedeër aan. De 19 jarige wordt ervan verdacht in de nacht van zaterdag op zondag drie jongens te hebben mishandeld op de H B Blijdensteinlaan in Enschede. De verdachte is voor verhoor opgesloten.
Nu wil de politie toch graag weten of er door de drie genoemde jongens van 18 jr. wel of niet vernielingen zijn aangericht aan geparkeerde auto’s. De jongens verklaren zelf dat zij door de twee mannen die hen hierop aanspraken, valselijk hiervan zijn beschuldigd.
De beide mannen, waarvan de tweede een 23 jr. Enschedeër in de loop van maandag de 27e werd aangehouden, verklaren dat de jongens wel degelijk vernielingen pleegden aan geparkeerde auto’s. Beiden zijn in de loop van maandag, na het afleggen van een verklaring, heengezonden.
Nu wil de politie ook graag in contact komen met mogelijke gedupeerden of getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met het Afdelingsbureau Enschede-Noord van de Politie Twente onder nummer 0900-8844.
bron:Politie Twente