De politie in Enschede zoekt een rode Opel Kadett (oud model) met het kenteken PR-43-JD. De onbekend gebleven bestuurder van deze auto was op donderdag 9 februari omstreeks 08.15 uur betrokken bij een aanrijding op de kruising van de Molukkenstraat met de Heutinkstraat en de Rietmolenstraat in Enschede. Volgens meerdere getuigen reed de auto met hoge snelheid vanuit de Heutinkstraat genoemde kruising op. De automobilist reed daarbij op de linkerzijde van de weg en sneed de bocht als het ware af, om de kruising rechtdoor via de Rietmolenstraat te vervolgen. Vanuit de Molukkenstraat kwam op datzelfde moment een 11 jarige Enschedese jongen aangereden op zijn fiets.

De auto raakte de fiets van de jongen, waarop de jongen werd gelanceerd en zo’n drie meter door de lucht vloog om vervolgens op het wegdek terecht te komen. De automobilist reed zonder te stoppen door. De jongen is ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij kwam er wonder boven wonder met enkele builen en schaafplekken vanaf. Aan de hand van een opgenomen kenteken kwam de politie bij de tenaamgestelde van de auto terecht en hield deze man aan. Deze persoon bleek echter niet de bestuurder te zijn.

De politie doet dan ook een oproep om de identiteit van de bestuurder en de verblijfplaats van de auto te achterhalen.Op het moment van de aanrijding waren meerdere klasgenoten en medescholieren, alsmede ouders (en moeder van het slachtoffer) getuige van de aanrijding. Zij waren allen zeer geëmotioneerd door de impact die de aanrijding op hen had. De politie heeft op de school een gesprek met de kinderen gehad.
Het onderzoek wordt voortgezet.(06-018149)
bron:Politie Twente